search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:41
MENU CLOSE

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Θα είμαστε αμείλικτοι – Μεγαλοοφειλέτες έχουν κρυφτεί μέσα στους φτωχούς

27.07.2019 07:57
Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Θα είμαστε αμείλικτοι - Μεγαλοοφειλέτες έχουν κρυφτεί μέσα στους φτωχούς  - Media

 

Στην αποκάλυψη ότι 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος χρωστάνε τα μισά λεφτά της ΔΕΗ, δηλαδή περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, προχώρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι έχει διαμορφωθεί στη χώρα μία κουλτούρα μη πληρωμής των οφειλών και σημείωσε ότι οφειλέτες με οικονομική επιφάνεια έχουν κρυφτεί μέσα στους φτωχούς. Προανήγγειλε μάλιστα ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ενέργειας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές, πρόβλημα πάντως που όπως είπε αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί με έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διενεργηθεί διαγωνισμός προσεχώς

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε αυξήσεις στο ποσό που εισπράττει η επιχείρηση, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40