27/11/2020 04:45:04

Γλίτωσε από το λουκέτο το Euro Channel

Γλίτωσε από το λουκέτο το Euro Channel - Media

Το Euro Channel, της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική Κιλκίς, που εκπέμπει στη Θεσσαλονίκη, γλιτώνει το λουκέτο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Με νέα απόφασή της η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή πήρε πίσω την απόφαση λουκέτου επειδή ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός τα βρήκε με την Digea και υπέγραψε σύμβαση μαζί της για τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος.

Το εν λόγω κανάλι μαζί με άλλα τρία τιμωρήθηκαν από το ΕΣΡ πριν από τρεις μήνες με ανάκληση άδειας λειτουργίας επειδή μετέφεραν το ψηφιακό σήμα μόνα τους, έχοντας αρνηθεί τη σύμβαση της Digea. Είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2015, αλλά η προσφυγή δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Το ΕΣΡ έκρινε για δεύτερη φορά πως η αναμονή απόφασης του ΣτΕ δεν εμποδίζει τη δική του απόφαση για λουκέτο, ενώ επανέλαβε πως δεν μπορεί ένας πάροχος περιεχομένου (τηλεοπτικός σταθμός) να είναι και πάροχος δικτύου, όπως η Digea, άσχετα αν σε αυτήν μετέχουν ως μέτοχοι τηλεοπτικοί σταθμοί, δηλαδή πάροχοι περιεχομένου.

Πηγή: typologies

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.