search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:44
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του ο Μητσοτάκης – Αφωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

09.09.2019 09:23
Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Media

 

“Η Ν.Δ. είχε καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες το προηγούμενο διάστημα, αλλά με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Κ. Μητσοτάκης πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του”, τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο RealFM 97,8. Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε τίποτα για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

“Αφωνία Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών”

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πολύ στη ΔΕΘ, αλλά επί της ουσίας δεν είπε τίποτα. Ακούσαμε ελάχιστα για τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ούτε κουβέντα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για μια τεράστια “κωλοτούμπα” της κυβέρνησης Ν.Δ. για να μην θορυβήσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο”.  Έκανε επίσης λόγο για “γενικόλογες αναφορές και ασαφείς προσπάθειες” εκ μέρους του πρωθυπουργού, αλλά και για “εκ νέου σχεδιασμό σημαντικών, δρομολογημένων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έργων, που πάνε πολύ πίσω, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι “στη ΔΕΘ 2018, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα, που έγιναν νόμος μέχρι τελικής κεραίας”. “Αντίθετα, ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρουσίασε αντίστοιχο σχέδιο, παρέπεμψε τα πλεονάσματα στις καλένδες και ακύρωσε σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης που, με τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, θα άρχιζαν να ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2020”.

“Η δική μας κυβέρνηση έδωσε όλο το υπερπλεόνασμα ως κοινωνικό μέρισμα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η δική μας κυβέρνηση διαπραγματευόταν τέσσερα χρόνια με τους θεσμούς και ακύρωσε επώδυνα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ, όπως η μείωση των συντάξεων και η κατάργηση του αφορολόγητου. Και τώρα ο Κ. Μητσοτάκης σε τέσσερις ημέρες κατάφερε να απεμπολήσει και τη δυνατότητα μείωσης των πλεονασμάτων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο προσφυγικό: “Ενώ η ΝΔ μιλούσε για “καταστροφική πολιτική ανοιχτών θυρών” εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αναγνωρίζει επιτέλους ότι πρόκειται για γεωστρατηγικό ζήτημα. Προσέρχεται στην πραγματικότητα, με πολύ μεγάλη όμως καθυστέρηση. Η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν μια πολύ κακή αρχή για την νέα κυβέρνηση”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40