search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:54
MENU CLOSE

Δίκη της Χρυσής Αυγής: «Τυχαία η συμπλοκή με μέλη του ΠΑΜΕ»-«Έφαγα και έριξα ξύλο»

11.09.2019 13:38
Δίκη της Χρυσής Αυγής: «Τυχαία η συμπλοκή με μέλη του ΠΑΜΕ»-«Έφαγα και έριξα ξύλο» - Media

 

«Συμπλοκή» μετά από «τυχαία συνάντηση» εργαζομένων, από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος ήταν η επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με την απολογία του πρώτου κατηγορούμενου στην υπόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Κυριάκος Αντωνακόπουλος, πρώτος κατηγορούμενος που ανέβηκε στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την επίθεση που είχαν δεχθεί αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 -μία βδομάδα πριν την δολοφονία Φύσσα- από “Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής” σύμφωνα με την δικογραφία, είπε στο δικαστήριο πως οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τυχαία και συνεπλάκησαν και πως ο ίδιος πήγε να τους χωρίσει.

Όπως είπε ο Κ.Αντωνακόπουλος η «συμπλοκή» σχετίζονταν με την επικείμενη, τότε, ίδρυση σωματείου της Χρυσής Αυγής στην Ζώνη, που έπληττε τα συμφέροντα του ΚΚΕ γιατί «είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων».

Κατά τον κατηγορούμενο, όλα έγιναν εντελώς τυχαία, ενώ στη «συμπλοκή» συμμετείχαν «50 συνάδελφοι και από τις δύο πλευρές. Περίπου 15 από τη Χρυσή Αυγή και γύρω στους 30 από την άλλη πλευρά … που τσακώνονταν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Δημοκρατίας».

Ο ίδιος όπως είπε δεν συμμετείχε αλλά απλώς άκουσε φασαρία, από ένα καφέ που καθόταν, και πήγε να δει τι συμβαίνει. «Δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με τη Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές» ανέφερε ο Κ.Αντωνακόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως όταν είδε ότι επρόκειτο για συναδέλφους του εργαζόμενους στη Ζώνη «τους είπα “τι κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε”… Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω … Έπεφτε ξύλο, γινόταν φασαρία… Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και άλλοι του ΠΑΜΕ».

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως εκείνο το βράδυ, η «συνάντηση» αυτή έγινε τυχαία αν και από τα αναγνωστέα της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του κ. Λαγού στην οργάνωση της επίθεσης, αλλά και απολύτως οργανωμένο σχέδιο δράσης με στόχο τον αιφνιδιασμό των αφισοκολλητών. Απαντώντας δε σε ερώτηση της προέδρου αν ρώτησε τους πολιτικούς ενάγοντες γιατί τον κατονομάζουν ως μέλος του τάγματος που τους επιτέθηκε, ο Κ.Αντωνακόπουλος είπε: «Μου είπαν ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά η Χρυσή Αυγή. Εκείνη την περίοδο επρόκειτο να γίνει ένα σωματείο με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων. Πλήττονταν τα δικά τους συμφέροντα».

Στην υπόθεση της επίθεσης είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κ.’α, πλην του Αντωνακόπουλου και οι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης και Ιωάννης Καστρινός.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ομάδα περίπου 50 χρυσαυγιτών από τις οργανώσεις Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας στις 12-9-2013 «και περί ώρα 23.50» κατέβηκαν στην είσοδο των Ναυπηγείων Παπίλα από δύο κάθετους δρόμους, χωρισμένοι σε δύο ομάδες «και, αφού αρχικά έκλεισαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα περικύκλωσαν και εγκλώβισαν τα μέλη του ΚΚΕ και, στη συνέχεια, τους επιτέθηκαν, αρχικά, με μεγάλες πέτρες, που εκσφενδόνιζαν νεαρά παιδιά πιθανόν μαθητές, που ήσαν στα μετόπισθεν, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν και να είναι πιο ευάλωτοι στην κύρια επίθεση που επακολούθησε με στυλιάρια, ρόπαλα, λοστούς κλπ. Μετά από συγκεκριμένο χρόνο, που δεν ήταν παραπάνω από πέντε (5) λεπτά της ώρας, ο κατηγορούμενος Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης φέρεται να έδωσε το παράγγελμα της λήξης της επίθεσης: “Τέλος, πάμε να φύγουμε, βρώμισε. Το Πέραμα εδώ”, οπότε όλα τα μέλη της “Χρυσή Αυγής”, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά, όπως είχαν έρθει».

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ θα συνεχιστούν αύριο και με την ολοκλήρωση τους αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες εκείνων που δικάζονται μόνο για την εγκληματική οργάνωση. Τελευταίοι αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:54