search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:16
MENU CLOSE

Μαζική η πορεία στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα (Photo)

18.09.2019 16:12
Μαζική η πορεία στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα (Photo) - Media

 

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 6 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα. Η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Κλούβες των ΜΑΤ όμως είχαν αποκλείσει τον συγκεκριμένο χώρο τοποθετώντας κλούβες στη λεωφόρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα. Ο ναζισμός δεν προέκυψε λόγω της κακής ψυχής κάποιων ανθρώπων: είναι καθαρή απόρροια, όπως και τη δεκαετία του ’20, από μία τεράστια οικονομική κρίση η οποία ταπείνωσε έναν λαό. Αν συνδυάσεις μία μόνιμη χρεοδουλοπαροικία όπως στην Ελλάδα, τον εξευτελισμό ενός λαού και την έλλειψη ελπίδας, είναι πολύ εύκολο μέσα σε αυτή τη δυσαρέσκεια, να φυτρώσει ο σπόρος του κακού, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού». Παράλληλα υποστήριξε ότι «είμαστε ευτυχισμένοι που η κοινοβουλευτική έκφραση αυτού του φιδιού δεν είναι πλέον στη Βουλή, αλλά δεν έχουμε ακόμα σταματήσει να φοβόμαστε, δεδομένου ότι οι πολιτικές της Χρυσής Αυγής και οι νοοτροπίες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκφραζόμενες στην κυβερνητική παράταξη».

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Παράλληλα σημειώθηκαν μικροφθορές σε λίγα καταστήματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν) εργατικά σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην πορεία στη Θεσσαλονίκη

Μπλόκο έστησαν αστυνομικές δυνάμεις στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Δωδεκανήσου, ώστε να μη περάσει η πορεία των 600 ατόμων στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το seleo.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30