search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:45
MENU CLOSE

Υεμένη: Οι Χούτι απειλούν να επιτεθούν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

18.09.2019 16:52
Υεμένη: Οι Χούτι απειλούν να επιτεθούν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Media

 

Η οργάνωση Χούτι της Υεμένης, που διατείνεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση του Σαββατοκύριακου εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, προειδοποίησε σήμερα ότι έχει καταγράψει δεκάδες εγκαταστάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως πιθανούς στόχους επιθέσεων.

«Προς το καθεστώς των Εμιράτων, λέμε ότι μονάχα μία (δική μας) επιχείρηση θα σας στοίχιζε ακριβά» δήλωσε ο Γιάχια Σαρία, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Masira.

«Σήμερα και για πρώτη φορά ανακοινώνουμε ότι έχουμε εντός της εμβέλειάς μας δεκάδες στόχους στα ΗΑΕ, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι και μπορούμε να επιτεθούμε εναντίον τους ανά πάσα στιγμή».

Ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης, ο οποίος παρουσίασε φωτογραφίες που ελήφθησαν από την περιοχή των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που δέχθηκαν επίθεση πριν και μετά τις επιθέσεις αυτές, σημείωσε πως οι Χούτι διαθέτουν νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία τροφοδοτούνται από «απλούς κινητήρες και κινητήρες αεριώθησης» που μπορούν να φθάσουν σε στόχους βαθιά στη Σαουδική Αραβία.

Ο Σαρία είπε, επίσης, ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τρεις τοποθεσίες.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη Qassef 3 απογειώθηκαν από μια τοποθεσία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Samad 3 από μια δεύτερη και νέα drone με κινητήρες αεριώθησης από μια τρίτη τοποθεσία, σημείωσε ο ίδιος. Επιπλέον, το τελευταίο αυτό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «μπορούν να διανύσουν μια απόσταση 1700 χλμ» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

«Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη… μεταφέρουν τέσσερις βόμβες ακριβείας ανά πλήγμα» εξήγησε ο Σαρία.

Άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν σύγχυση στον εχθρό προκειμένου τα κυρίως αεροσκάφη να μπορέσουν να φθάσουν στους στόχους τους» υπογράμμισε.

«Εάν θέλετε την ειρήνη και την ασφάλεια για τις εγκαταστάσεις σας και τους γυάλινους πύργους σας, που δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αφήστε ήσυχη την Υεμένη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:44