search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:15
MENU CLOSE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

01.10.2019 09:37
Αναδρομικά: Αναβάλλεται για τον Μάρτιο η δίκη των συνταξιούχων του Δημοσίου - Media

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, συνταξιούχοι- μέλη του σωματείου “Η Συσπείρωση” πραγματοποίησαν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, διεκδικώντας καλή ποιότητα ζωής και ικανοποιητικό επίπεδο υγείας.

“Ζητάμε να ζήσουμε με τα δεδομένα του 21ου αιώνα” λένε οι συνταξιούχοι και διεκδικούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι οποίες έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο του 2015 και “να επιστρέψει τις αναδρομικές περικοπές και τα δώρα”.

“Πρέπει να το ακούσουν και η προηγούμενη κυβέρνηση και η τωρινή ότι έχει βγει απόφαση τον Ιούνιο (10/6) του 2015 για τις συντάξεις και κατά παράβαση του άρθρου 95 του Συντάγματος δεν εφαρμόζονται” αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Βασίλης Παρτάλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων η “ Συσπείρωση” και επισημαίνει ότι “αυτή είναι μια πολιτική παράβαση πολύ σοβαρή, γιατί η απόφαση 2287 έως και 2290 αναφέρει ότι οι νόμοι 4051 και 4053 είναι αντισυνταγματικοί, ανίσχυροι και μη εφαρμοστέοι”.

“Λέμε ότι έχουμε κράτος που σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δυστυχώς για μας δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ως σωματείο παλεύουμε και με αγωγές και στους δρόμους” συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Στάγκος, γενικός γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων η “ Συσπείρωση”. Οι συνταξιούχοι, μέλη του σωματείου “Συσπείρωση”, ζητούν καλύτερη περίθαλψη με αύξηση της χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

“Επί 35-40 χρόνια οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας πλήρωναν εισφορές και συνεχίζουν να πληρώνουν το 6%, προκειμένου να έχουν ένα γιατρό. Ζούμε στον μεσαίωνα, στα νοσοκομεία τα επείγοντα μόνο επείγοντα δεν είναι και για να κλείσεις ημερομηνία για μια επέμβαση είναι άθλος” σχολιάζει ο κ. Παρτάλης.

Μεταξύ άλλων οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη ζητούν καλύτερες, “πιο ανθρώπινες” αστικές συγκοινωνίες. “Βιώνουμε απαξίωση με την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ. Θέλουμε να αγοραστούν άμεσα λεωφορεία για να μετακινούνται εργαζόμενοι, φοιτητές, εμείς οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι. Με όλους αυτούς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Bενιζέλου θα κάνουμε κινητοποίηση, γιατί δεν πάει άλλο” επισημαίνει.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνταξιουχικού σωματείου “ Η Συσπείρωση” έχουν κατατεθεί περίπου 2000 αγωγές για την διεκδίκηση επιστροφής αναδρομικών από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2018 από τις οποίες, οι πρώτες εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εκδικάζονται από τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:15