search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24
MENU CLOSE

Γέλια στο κοινοβούλιο της Δανίας: «Ελέφαντας δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον καλύτερό του φίλο, μια καμήλα» (Video)

07.10.2019 16:13
Γέλια στο κοινοβούλιο της Δανίας: «Ελέφαντας δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον καλύτερό του φίλο, μια καμήλα» (Video) - Media

 

Σε γέλια ξέσπασαν οι βουλευτές της Δανίας όταν διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στα θέματα κρατικής σημασίας στην ημερήσια διάταξη υπήρχε κι ένα για την αγορά ελεφάντων και μιας καμήλας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο.

Μετά από 15 ώρες πολιτικής συζήτησης, η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen μίλησε για την απόκτηση από την πολιτεία των τεσσάρων τελευταίων ελεφάντων τσίρκου της Δανίας, ώστε να μπορέσουν να αποσυρθούν από τον χώρο του υπερθεάματος.

Προσπάθησε να διατηρήσει μια σοβαρότητα, αλλά της ξέφυγε ένα χαχάνισμα και ολόκληρη η αίθουσα ξέσπασε στα γέλια, καθώς η πρωθυπουργός προσπαθούσε να ολοκληρώσει την ομιλία της.

Η συναλλαγή για την αγορά έλαβε την έγκριση τον Σεπτέμβριο ως ένα βήμα προς την πλήρη απαγόρευση της χρήσης άγριων ζώων σε παραστάσεις. Η Ramboline, η Lara, η Djunga και η Jenny αγοράστηκαν για 11 εκατομμύρια δανικές κορόνες (περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ).

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε μια απρόβλεπτη περίσταση – η Ramboline δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον καλύτερο φίλο της – την καμήλα Ali. Οι δύο είχαν μακροχρόνια σχέση και πρωτοεμφανίστηκαν μαζί σε ένα ντοκιμαντέρ για την εθνική τηλεόραση της Δανίας το 2010, όταν ήταν στο Dannebrog Circus.

«Λάβαμε σημαντικές πληροφορίες ότι θα ήταν λάθος να διαχωρίσουμε τη Ramboline και τον Ali», είπε ο γελώντας η Mette Frederiksen. «Γι ‘αυτό και πήραμε και τον Ali», ολοκλήρωσε η πρωθυπουργός, καθώς οι βουλευτές γελούσαν δυνατά.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Τροφίμων της Δανίας έχει ξεκινήσει διαδικασία υποβολής αιτήσεων, όπου οι ζωολογικοί κήποι και τα πάρκα σαφάρι μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους και να πάρουν τους ελέφαντες δωρεάν από το κράτος. Προς το παρόν, τα ζώα φροντίζονται από μια ομάδα δικαιωμάτων των ζώων και την προστασία των ζώων στη Δανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24