search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:24
MENU CLOSE

Νέος συναγερμός στο Android: Πετάξτε αμέσως αυτές τις 15 εφαρμογές από το κινητό σας (Photo)

14.10.2019 14:54
Νέος συναγερμός στο Android: Πετάξτε αμέσως αυτές τις 15 εφαρμογές από το κινητό σας (Photo) - Media

 

Προβληματισμό στην Google, στις εταιρείες κυβερνοασφάλειας και στις εκατοντάδες εκατομμυρίων χρήστες του λειτουργικού συστήματος Android προκαλούν τα συνεχή κρούσματα επικίνδυνων εφαρμογών που βρίσκουν τρόπο να χωθούν στο Play Store και θέτουν σε κίνδυνο εκατομμύρια συσκευές smartphone σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Forbes, η εταιρεία Sophos ανακάλυψε άλλες 15 εφαρμογές που ενώ μοιάζουν άκακες, στην πραγματικότητα, αν κάποιος κάνει το λάθος να τις εγκαταστήσει στο κινητό του, τότε αμέσως αρχίζει να έχει προβλήματα, καθώς το κακόβουλο λογισμικό που κρύβεται στον κώδικά τους αρχίζει να δρα εν αγνοία των χρηστών.

Τι προβλήματα προκαλούν αυτές οι εφαρμογές; Τις περισσότερες φορές αυτό που κάνουν είναι να «πνίγουν» τη συσκευή σας με διαφημίσεις, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που σας εγγράφουν χωρίς να το γνωρίζετε σε συνδρομητικές υπηρεσίες και κυριολεκτικά σας κλέβουν χρήματα, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

Ακόμα χειρότερο, οι εφαρμογές αυτές ουσιαστικά είναι «δύο σε ένα»: μια εφαρμογή που υποτίθεται ότι παρέχει μια απλή υπηρεσία και μια κρυμμένη η οποία δρα κρυφά και προκαλεί τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν, ενώ ακόμα και η απεγκατάστασή της δεν είναι σίγουρο ότι σας απαλλάσει από τον μπελά.

Ήδη η Google αφαίρεσε από το Play Store τις ύποπτες εφαρμογές, αλλά περίπου 1,5 εκατομμύρια συσκευές έχουν «μολυνθεί» από αυτές. Οι επίμαχες apps είναι οι παρακάτω:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30