search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:21
MENU CLOSE

Βελόπουλος όπως… Όρμπαν: Ζητά κλειστά σύνορα, παράτυπους μετανάστες σε ερημονήσια και επαναπροωθήσεις

17.10.2019 12:35
Βελόπουλος όπως... Όρμπαν: Ζητά κλειστά σύνορα, παράτυπους μετανάστες σε ερημονήσια και επαναπροωθήσεις - Media
 
Την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τα σύνορά της και να εφαρμόσει μέτρα όπως το “push-back”, προκειμένου να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές, επανάλαβε μιλώντας νωρίτερα στον Real FM ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος.
 
Παράλληλα κατηγόρησε τις ελληνικές κυβερνήσεις, ότι «έχουν κάνει λάθος επιλογές», και «δεν έχουν καταλάβει ότι για να αποτρέψεις ένα κύμα πρέπει να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι «Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία λειτουργούν με το “push back”, ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων το ίδιο κάνουν η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτό εφαρμόζουν οι σοβαρές χώρες που θέλουν να κρατήσουν άτρωτα τα σύνορα τους και αυτό πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. Υπάρχουν γνωστοί και δοκιμασμένοι τρόποι για το πώς μπορείς να σπρώξεις μια βάρκα πίσω. Επίσης, πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος. Δε μπορεί ο δουλέμπορος να καταδικάζεται σε δυο χρόνια φυλακή και σε έξι μήνες να είναι έξω. Πρότεινε επίσης όσοι μετανάστες δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα «να μεταφερθούν σε κάποια από τα 1.200 ακατοίκητα νησιά που υπάρχουν στη χώρα και στα οποία μπορούμε να κάνουμε δομές», όπως ανέφερε.
 
«Δεν είναι προσφυγικό, δεν είναι μεταναστευτικό, είναι μια πραγματική εισβολή. Είναι εισβολή, δεν είναι πρόσφυγες και μετανάστες όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτή είναι η δική μας άποψη», υποστήριξε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν εφαρμόζουν τις συμφωνίες που προβλέπουν να δέχονται έναν αριθμό μεταναστών τη στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μεγάλο αριθμό.
 
«Η Ελλάδα είναι μια πτωχευμένη χώρα και το 60% ζει κάτω από το όριο της φτώχιας. Δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά της. Πως θα ταΐσει ψυχές κακόμοιρων ανθρώπων που έρχονται για να ζήσουν στην Ελλάδα. Αναφερόμενος τέλος στις ΜΚΟ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τις χαρακτήρισε «δουλεμπορικές» και ζήτησε να κλείσουν. «Είναι επαγγελματικές ομάδες που στηρίζονται στο δουλεμπόριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:21