search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:22
MENU CLOSE

Δικαίωση για το Nammos – Δεκτά ασφαλιστικά μέτρα για παράνομη χρήση του ονόματος

17.10.2019 16:02
Δικαίωση για το Nammos - Δεκτά ασφαλιστικά μέτρα για παράνομη χρήση του ονόματος - Media

 

Δεκτό έκανε η Δικαιοσύνη το σύνολο των ισχυρισμών του διάσημου εστιατορίου της Μυκόνου «Nammos» και του εμπορικού κέντρου «Nammos Village», στη δικαστική του διαμάχη με γειτονική επιχείρηση η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα «ΝΑΜΜΟΣ» και παραφράσεις του.

Σύμφωνα με το Mononews.gr το Πρωτοδικείο, με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσε τη χρήση της λέξης και της ένδειξης «ΝΑΜΜΟΣ», καθώς και κάθε παράφρασή της ακόμα και σε συνδυασμό με οποιαδήποτε περιγραφική ένδειξη. Μάλιστα, προβλέπει ότι για κάθε παραβίαση της απόφασής στο μέλλον η γειτονική επιχείρηση θα πρέπει να πληρώσει χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ενώ θα επιβληθεί στους ιδιοκτήτες της προσωπική κράτηση 1 μηνός.

Οι ιδιοκτήτες του Nammos υποστήριξαν στο δικαστήριο πως η Όλγα Ζαριφοπούλου και ο πατέρας της Βασίλης Ζαριφόπουλος, «κάνοντας χρήση της επωνυμίας «LovNammos» και κάποιες φορές και του τίτλου «NAMMOSVILLAGER», εκμεταλλεύονται τουριστικά καταλύματα στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου του Ψαρρού της Μυκόνου, κοντά στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (beachbar-εστιατόριο) με την ονομασία «NAMMOS»… και το εμπορικό κέντρο «NAMMOS VILLAGE»… διαφημίζοντας τις ξενοδοχειακές και συναφείς τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουν, κατά τρόπο ώστε, να δημιουργείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό ως προς το φορέα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και η εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για συγγενείς επιχειρήσεις».

Οι αιτούσες εταιρείες ζήτησαν και πέτυχαν «να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ασκηθείσας τακτικής αγωγής τους» και «να υποχρεωθούν προσωρινά ο πρώτος και η δεύτερη εκ των καθ’ ων η αίτηση να απέχουν από την χρήση των σημάτων αυτών, ως και παρόμοιων που προκαλούν σύγχυση».

 

 

 

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες του γνωστού εστιατορίου έχουν καταθέσει και αποζημιωτική αγωγή ύψους 3.000.000 ευρώ σας κατά της Όλγας Ζαφειροπούλου και του πατέρας της Βασίλη Ζαφειρόπουλου, στην οποία ζητούν την χρηματική ικανοποίησή τους για τις προσβολές των σημάτων των εταιριών Nammos και Nammos Village.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:21