search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:34
MENU CLOSE

Ο ψηλότερος Έλληνας βρίσκεται στην Λάρισα: Αν δεν εγχειριζόμουν θα ξεπερνούσα τα 2,50 μέτρα! (Photos)

21.10.2019 11:33
Ο ψηλότερος Έλληνας βρίσκεται στην Λάρισα: Αν δεν εγχειριζόμουν θα ξεπερνούσα τα 2,50 μέτρα! (Photos) - Media

 

Ο πιο ψηλός Έλληνας βρίσκεται στην Λάρισα. Είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου και έχει ύψος 2.24 εκατ.

«Γεννήθηκα στο Μόναχο στις 3 Ιουνίου 1990 και μέχρι το Δημοτικό είχα μια φυσιολογική ζωή… Στο Γυμνάσιο όμως άρχισαν τα πρώτα μου προβλήματα, καθώς το ύψος μου είχε σαν αποτέλεσμα να υποστώ μπούλινγκ από τους συμμαθητές μου που με πείραζαν και με κορόιδευαν. Για πρώτη φορά διαπίστωσα ότι το ύψος αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα», δηλώνει στην εφημερίδα Ελευθερία ο 29χρονος.

 Ο Γιάννης είναι περίπου 150 κιλά αλλά αν τον δεις, τον κάνεις για αδύνατο.

Η ποσότητα φαγητού που τρώει δεν είναι υπερβολική, 1-2 πιάτα την ημέρα αλλά αυτό που καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες είναι το νερό.

Φθάνει να καταναλώνει 9 λίτρα ημερησίως. Πάντως δεν κρύβει την προτίμησή του στο ελληνικό σπιτικό φαγητό που μαγειρεύει η μητέρα του.

Πώς όμως και δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μπάσκετ;

«Αυτό ήταν το λάθος μου που ασχολήθηκα… Όταν μια φορά ήρθα στη Λάρισα με βρήκε ένας μάνατζερ (σ.σ. Θάνος Κουκουράβας). “Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι να κάνεις. Εσύ πρέπει να παίξεις οπωσδήποτε μπάσκετ” μου λέει και πείθομαι. Ήμουν 17 χρονών και είχα ήδη ύψος 2,07. Από τότε άρχισαν να ενδιαφέρονται για μένα η ΑΕΛ, ο Φοίνικας και η Ολύμπια, ενώ άρχισα και προπονήσεις στίβου με γυμναστή τον Γιάννη Κουτσιώρα. Κάποια στιγμή με κάλεσαν να πάω στην Αθήνα με προοπτική να παίξω στον Παναθηναϊκό. Στις ιατρικές εξετάσεις όμως διαπιστώθηκε ότι εκρίνεται υπερβολική αυξητική ορμόνη και θα είχα φθάσει στα 2.56. Αποφάσισαν να το σταματήσουν οι γιατροί και πήγα για χειρουργείο στη Γερμανία. Κάτι δεν πήγε καλά και έμεινα δύο μήνες σε κώμα. Τελικά συνήλθα αλλά μπάσκετ δεν έπαιξα», εξηγεί ο ίδιος.

Και αν νομίζει κάποιος ότι τα γονίδια δεν παίζουν ρόλο, ο παππούς του (Γκούμας) είχε ύψος 2.17. Ο ίδιος έχει ακόμη 3 αδέρφια ύψους 1,74, 1,81 και 1,82.

Η μητέρα του δεν ξεπερνά το 1,60.

«Πήρα εγώ όλο το ύψος στην οικογένεια» λέει…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30