search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:39
MENU CLOSE

«Την ώρα της κάλπης, οι σημαίες ευκαιρίας πρέπει να υποστέλλονται»

02.05.2012 17:52
«Την ώρα της κάλπης, οι σημαίες ευκαιρίας πρέπει να υποστέλλονται» - Media

Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άφησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάλεσε και το συγκεντρωμένο πλήθος να ψηφίσει το κόμμα «για να πιάσει τόπο η ψήφος του».

Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άφησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάλεσε και το συγκεντρωμένο πλήθος να ψηφίσει το κόμμα «για να πιάσει τόπο η ψήφος του».

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος η κ. Μπακογιάννη κάλεσε το λαό να της δώσει τη ψήφο του, καθώς «ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία στέλνεις μήνυμα στους δύο αδιόρθωτους του συστήματος, χωρίς να παίζεις με το μέλλον της χώρας μας και γνωρίζοντας ότι η ψήφος σου πιάνει τόπο. Την ώρα της κάλπης, οι σημαίες ευκαιρίας πρέπει να υποστέλλονται! Τώρα ας δυναμώσουμε τις δικές μας φωνές!».

Αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και παρατήρησε πως «η κατάσταση είναι κυριολεκτικά οριακή. Ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Χρόνο κερδίσαμε, όχι το στοίχημα. Για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης, της ανασύνταξης της ελληνικής κοινωνίας θα χρειαστεί χρόνος ακόμα. Θα χρειαστεί σχέδιο, δυνάμεις που θα μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά και πάνω απ’ όλα θα πιστεύουν αυτό που κάνουν».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «γνωρίζω καλά τι βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Ξέρω την απόγνωση, την οργή και το θυμό που κυριαρχεί σε εκατομμύρια Έλληνες. Δικαίως εξοργίζεται κάθε πολίτης που δυσκολεύεται να πληρώσει το στεγαστικό της οικογένειάς του, όταν την ίδια ώρα βλέπει τα δυο αδιόρθωτα κόμματα να ρυθμίζουν τα δικά τους δάνεια με νόμο στη Βουλή. Δικαίως  εξοργίζεται όταν βλέπει να απειλούν το ίδιο με διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, την ώρα που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια. Όμως η κατάσταση της Ελλάδας είναι τόσο δραματική που επιβάλει να πρυτανεύσει η λογική. Όχι ο θυμός. Η λογική!».

Υπογράμμισε ακόμα πως «είμαστε μια χώρα με 1 εκατομμύριο ανέργων που συνεχώς αυξάνονται. Είμαστε 5η συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση. Ο λαϊκισμός θεριεύει και οδηγεί τον κόσμο σε ακραίες θέσεις. Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς όλους είναι διάχυτη. Η χώρα μας διασύρεται στο εξωτερικό. Οι πολίτες οι ίδιοι βρίσκονται στα όρια κατάθλιψης, γεμάτοι αγωνία για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα. Αλλά κάποιοι μοιάζουν να μην την έχουν καταλάβει».

Αναφορικά με τα δύο μεγάλα κόμματα σημείωσε πως «από τη μία έχουμε τα δύο κόμματα που ασκούν εξουσία σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, τα οποία ζουν στο δικό τους σύμπαν. Ενώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και όλοι το γνωρίζουν, βγήκαν πάλι να μοιράσουν προεκλογικά δισεκατομμύρια. Πριν τρεις μόλις μήνες γίναμε θέαμα διεθνώς γιατί δεν έβρισκαν350 εκ.ευρώ για να μην μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις. Και σήμερα τάζουν εκατομμύρια με τηλεοπτικά σποτ. Σε όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς τους, δείχνουν ότι δεν άλλαξαν. Προεκλογικά ρουσφέτια. Προεκλογικές προσλήψεις. Χαριστική ρύθμιση των χρεών τους εις βάρος των φορολογουμένων. Τεράστιες κομματικές χρηματοδοτήσεις. Αυτά τους ένωσαν!

Ο κ. Σαμαράς επί δύο χρόνια καλλιεργούσε ένα κλίμα τυφλής και ανεύθυνης αντιμνημονιακής υστερίας, για μικροπολιτικούς λόγους. Στην πορεία απεδείχθη ότι κορόιδευε τον κόσμο, επενδύοντας στο γνωστό χαρτί του λαϊκισμού. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια υπονόμευσε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας. Γιγάντωσε το κράτος, εξέθρεψε πελατειακά φαινόμενα, απενοχοποίησε τη διαφθορά, κατασυκοφάντησε λέξεις όπως η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο ανταγωνισμός. Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος αντί να απολογηθεί για το τι πήγε στραβά αυτά τα δύο χρόνια, ακολουθεί τώρα το δρόμο των εξαγγελιών σαν ήταν αμέτοχος σε όλα. Σαν να μην αυτός και το κόμμα του, που τα δύο τελευταία χρόνια,  έκαναν μισό βήμα μπρος και δύο πίσω επειδή δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ήταν απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:39