09/04/2020 17:15:48

Η Κίνα «έριξε» 1,5 δισ. σε σιδηρόδρομο της Κένυας και ιδού το αποτέλεσμα (Video)

Η Κίνα «έριξε» 1,5 δισ. σε σιδηρόδρομο της Κένυας και ιδού το αποτέλεσμα (Video) - Media

 

Μία υπερσύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή μήκους 120 χιλιομέτρων είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα της επένδυσης 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Κίνα στις υποδομές της Κένυας.

Πρόκειται για μέρος του μεγάλου πρότζεκτ υποδομών που «τρέχει» η Κίνα σε Ασία, Ευρώπη και Αφρική, αυξάνοντας την εμπορική αλλά και γεωστρατηγική διείσδυση του «δράκου» στις τρεις ηπείρους.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή συνδέει την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι με το λιμάνι Ναϊβάσα, μια πόλη στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Ήδη βρίσκεται σε λειτουργία το τμήμα Ναϊρόμπι - Μομπάσα, που ενώνει την πρωτεύουσα της Κένυας με το μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Τα εγκαίνια του νέου τμήματος πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα. Στόχος είναι η σιδηροδρομική γραμμή να φτάσει στα σύνορα της χώρας, ανοίγοντας έναν διάδρομο από την ανατολική ακτή της Αφρικής προς έξι χώρες της ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.