search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:39
MENU CLOSE

Σε χαμηλά πέντε μηνών πέφτει το Bitcoin

23.10.2019 17:22
Σε χαμηλά πέντε μηνών πέφτει το Bitcoin - Media

 

Η μάλλον εχθρική αντιμετώπιση προς το κρυπτονόμισμα του Facebook , Libra φαίνεται μάλλον να είναι να είναι η αιτία για την αρνητική πορεία του Bitcoin.
Το μεγαλύτερο και πιό διαδεδομένο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μειώθηκε κατά 8,7% στα 7,418 δολάρια στη Νέα Υόρκη, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο, ενώ άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ether και το Litecoin, τα οποία μειώθηκαν κατά 9,5% και 12% αντίστοιχα, έπεσαν ακόμη περισσότερο την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της  Facebook Mark Zuckerberg  κατέθετε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ, την Τετάρτη.

«Ο βασικός λόγος της πτώσης  είναι η τεράστια πίεση που ασκείται στο Libra του Facebook από την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Matt Maley, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της  Miller Tabak + Co. «Αυτό συμβαίνει γιατί σε περίπτωση που το Libra δεν θα έχει πολλές ομοιότητες με το Bitcoin τότε η χρήση του θα είναι πιό διευρυμένη από όσο πιστεύουν οι υποστηρικτές του».

Μια πρόσθετη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι η Google, θυγατρική της  της Alphabet Inc. έχει κατασκευάσει έναν υπολογιστή που έχει φθάσει σε σημείο «κβαντικής υπεροχής, πραγματοποιώντας σε 200 δευτερόλεπτα ένα σύνολο υπολογισμών που θα έπαιρνε στους ταχύτερους υπερυπολογιστές περίπου 10.000 χρόνια. Οι σκεπτικιστές των κρυπτονομισμάτων αναφέρουν ότι οι πρόοδος στους υπολογιστές θα αναδείξει το κατά πόσον αργές και παρωχημένες είναι οι διαδικασίες του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Όσο συχνά συμβαίνει με τα κρυπτονομίσματα,  οι βασικές αιτίες για την πτώση της ισοτιμίας τους ως προς το δολάριο είναι η ρευστότητα των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε χρηματιστήρια όπως το BitMex, η σταθερές συναλλαγές Tether με έκπτωση στην ισοτιμία και η γενικότερη  έλλειψη ρευστότητας μεταξύ τους.

«Το γεγονός ότι το Bitcoin παρουσιάζει αυτές τις διακυμάνσεις δείχνει ότι είναι ένα ευρέως αποδεκτό νόμισμα, που πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι όλοι ελπίζουν », δήλωσε ο Maley.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37