search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59
MENU CLOSE

«Αυτό είναι τρομοκρατία»: Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί πισόπλατα άοπλο Παλαιστίνιο έφηβο (Σκληρό Video)

04.11.2019 17:20
«Αυτό είναι τρομοκρατία»: Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί πισόπλατα άοπλο Παλαιστίνιο έφηβο (Σκληρό Video) - Media

 

Σάλο στα social media έχει προκαλέσει βίντεο που καταγράφει ισραηλινό στρατιώτη να πυροβολεί πισόπλατα και από μεγάλη απόσταση έναν Παλαιστίνιο έφηβο, ο οποίος είναι εμφανές ότι δεν αποτελούσε με κανέναν τρόπο απειλή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν ενάμισι περίπου χρόνο στο πέρασμα al-Zaeem στην βορειοανατολική Ιερουσαλήμ, ωστόσο το βίντεο κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, προκαλώντας οργή.

Ο ισραηλινός στρατιώτης φωνάζει στον νεαρό Παλαιστίνιο να μείνει μακριά τους. Εκείνος υπακούει και απομακρύνεται με τα χέρια ψηλά. Τότε όμως δέχεται μία πισόπλατη σφαίρα από τους στρατιώτες.

Οι χρήστες των social media κάνουν λόγο για το «πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας». Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν κατά καιρούς στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, που όμως σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να αναγνωρίζει την ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη ως κατεχόμενες από τους ισραηλινούς περιοχές, μετά τον πόλεμο του 1967, και να καταδικάζει τον οργανωμένο εποικισμό από το κράτους του Ισραήλ με ταυτόχρονο καθεστώς «Απαρτχάιντ» για τους Παλαιστίνιους.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε πριν μερικούς μήνες τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, του βασικότερου συμμάχου του Ισραήλ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στο παλαιστινιακό ζήτημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59