search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, τραπεζικές πιέσεις στο Χ.Α.

05.11.2019 12:00
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, τραπεζικές πιέσεις στο Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη, κινούνται οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στο ζήτημα των εμποριών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας και ταυτόχρονα παρακολουθούν τις ευρύτερες εξελίξεις που αφορούν την παγκόσμια οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, “Στελέχη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συζητούν την ενδεχόμενη άρση επιπλέον δασμών σε αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα, εν είδει παραχώρησης για να οριστικοποιηθεί η σύναψη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο”, έγραψε η εφημερίδα Financial Times.

Από την άλλη, οι τιμές στα εργοστάσια της ευρωζώνης κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά τον Σεπτέμβριο, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις 19 χώρες του ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο και σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις του Reuters. Έναν μήνα πριν είχε υποχωρήσει κατά 0,5%.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι τιμές κινήθηκαν 1,2% χαμηλότερα, επίσης σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις της αγοράς.

“H επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη την περσινή χρονιά μπορεί να είναι πιο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επίκειται ύφεση”, σημείωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, δοκιμάζοντας τιμές σημαντικά χαμηλότερα των 870 μονάδων, με τον τζίρο να δείχνει διαθέσεις σχετικής αύξησης, ενώ το -3,55% του τραπεζικού δείκτη, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το ποιος κλάδος ηγείται της πτωτικής κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν υπάρχει τίτλος που να διασώζεται με θετικό πρόσημο, ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνονται σε Alpha Bank (-4,43%), Eurobank (-2,67%), Εθνική (-3,75%), Πειραιώς (-3,11%), Viohalco (-2,32%), Cenergy Holdings (-2,49%), ΔΕΗ (-3,62%), Ελλάκτωρα (-4,47%) και Σαράντη (-2,13%).

Ο γενικός δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 863,02 μονάδες (-1,85%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 31 εκατ. ευρώ.

Απόλυτη προσοχή χρειάζεται το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς κίνηση του γενικού δείκτη χαμηλότερα των 857 μονάδων, θα αυξήσει σημαντικά τις τάξεις των εν δυνάμει πωλητών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40