search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:02
MENU CLOSE

Νέο κόμμα από Λαγό-«Καιάδα»-Ηλιόπουλο – Με τις «ευλογίες» του πατρός Πλεύρη (Video)

05.11.2019 16:56
Ο πρώην χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός στηρίζει τις αντιδράσεις για τις μάσκες στα σχολεία (Photos) - Media

 

Νέο κόμμα ιδρύουν υπόδικα πρώην στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που αποφάσισαν να «πηδήξουν» από το «καράβι που βυθίζεται».

Πρόκειται για το ΕΛΑΣΥΝ-Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, το οποίο -σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη- βασίζεται στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» ενώ είναι σαφές ότι θα κινείται στον εθνικιστικό χώρο.

Μαζί με τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, που από το ανηρτημένο στον σχετικό ιστότοπο υλικό φαίνεται να έχει ηγετικό ρόλο στο νέο μόρφωμα, στο συντονιστικό συμβούλιο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας» και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, όλοι πρώην βουλευτές και σε διαφορετικούς χρόνους αποσκιρτίσαντες από τη Χρυσή Αυγή.

Μήνυμα στήριξης στη νέα «προσπάθεια» απευθύνει ο «θεωρητικός του Ελληνικού Εθνικισμού», όπως χαρακτηρίζεται στον ιστότοπο, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει εκστασιασμένος από την στάση του Γ. Λαγού στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ιδρυτική συνέλευση του ΕΛΑΣΥΝ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου του 2019 στις 17:30 στο ξενοδοχείο «Αμαλία», στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Λαγός, άλλοτε περιφερειάρχης Πειραιά της Χρυσής Αυγής, εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο από το οποίο ξεκινούν και στο οποίο καταλήγουν όλα τα κρίσιμα τηλεφωνήματα, τόσο τη νύχτα και την επομένη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, όσο και τη νύχτα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ. Είναι, επίσης, αυτός που μόνο λίγες ώρες πριν η ομάδα χρυσαυγιτών επιτεθεί στους αλλιεργάτες, είχε πει σε καφετέρια πως οι Αιγύπτιοι «από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:00