search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:39
MENU CLOSE

Ο μεγάλος δικτάτωρ και οι μεγάλοι υποκριτές

05.11.2019 19:52
Στην Ελλάδα για επενδύσεις ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ - Media

 

”Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καταπάτησή τους, ως μέσο επίτευξης μικροκομματικών επιδιώξεων”. Είναι η ουσία της πολιτικής της ΝΔ απέναντι στην Βενεζουέλα ως αντιπολίτευση.

Με λίγα λόγια η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν, θυμόμαστε πολύ καλά ότι λύσσαξαν με το ”καθεστώς Μαδούρο”, προπαγάνδιζαν ασύστολα για μήνες και έσκιζαν τα ρούχα τους για την βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της Βενεζουέλας, που στέναζε κάτω από τη μπότα του δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο.

Τόση ήταν η σπουδή της ΝΔ που μόλις έγινε κυβέρνηση, μία από τις πρώτες – αν όχι η πρώτη – διπλωματική της ενέργειά, ήταν η αναγνώριση του πουλέν των Αμερικανών, Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικού προέδρου της χώρας.

Βέβαια ο Γκουαϊδό ήταν ήδη καμμένο χαρτί, και λίγους μήνες αργότερα σε ένα σουρελιστικό στιγμιότυπο, ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ με τα ρεπορτάζ για τις ελλείψεις σε …χαρτιά υγείας και σφοδρός πολέμιος του ”καθεστώτος”, Ιάσονας Πιπίνης, συνάντησε με την ιδιότητα του συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής (!), τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα υπό το βλέμμα Τσάβες και Μαδούρο.

Λίγες μέρες πριν ένα δημοσίευμα της Deutsce Welle έκανε λόγο για αυτοπαγίδευση της Αθήνας και την καλούσε να κάνει στροφή στο ρεαλισμό, αποκαθιστώντας τις σχέσεις με το ”καθεστώς Μαδούρο”

Το μικροπολιτικό αφήγημα της ΝΔ ήταν απλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Μαδούρο και θα κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν πρόφαση και η γελοιότητα με τα χαρτιά υγείας ήταν η έξτρα προσωπική πινελιά των εμπλεκομένων στην προπαγάνδα.

Ωστόσο όταν αυτός που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ πιο ισχυρός και τάζει λεφτά, λέγε με Κίνα, όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο.

Ο πρωθυπουργός περιχαρής έσφιξε το χέρι του Κινέζου προέδρου. Ζήτησε επενδύσεις, έταξε συμφωνίες, χαιρέτισε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Απέναντι ίσως στον μεγαλύτερο δικτάτορα της υφηλίου. Τον Σι Τζινπινγκ. Τον άνθρωπο που, από τότε που ανέλαβε, έδωσε νέο νόημα στις έννοιες της καταπίεσης, του αυταρχισμού και της ανελευθερίας.

Από τον εκτοπισμό των Ουιγούρων στην βορειανατολικά της χώρας, την στρατιωτικοποίηση της Νότιας Σινικής θάλασσας, στους χιλιάδες βασανισθέντες και φυλακισθέντες αντιφρονούντες, η Κίνα διδάσκει την καταπάτηση των ανθρωπινών δικαιωμάτων. Ελευθερία του τύπου ανύπαρκτη, οργουελικής φαντασίας λογοκρισία στο διαδίκτυο και στα social media και άγρια καταστολή στο Χονκ Κονγκ ή όπου αλλού χρειαστεί.

Για όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει.

ΥΓ: Τον συναγωνίζεται επάξια ο Αλέξης Τσίπρας. Καθόταν και αυτός περιχαρής δίπλα στον δικτάτορα της Αιγύπτου (πρόεδρο) Σίσι στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ. Παλαιότερα δε, έβγαινε στις διαδηλώσεις φορώντας παλαιστινιακή καφίγια και αργότερα έσφιγγε χαμογελαστός το χέρι του χασάπη των Παλαιστινίων, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:39