search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:22
MENU CLOSE

Η Ελληνική Λύση δεν συμμετέχει στις εργασίες της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

07.11.2019 18:32
Βελόπουλος: Εγώ είπα στον Μητσοτάκη να φέρει στην Αθήνα τον Χαφτάρ - Media

 

«Η Ελληνική Λύση συμφωνεί με την ιδέα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη δημιουργία της επιτροπής “Ελλάδα 2021” που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, διαφωνεί όμως με την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν την επιτροπή αυτή», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρει:

«Το έτος 2021 έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια εθνικής ανάτασης κι ανάστασης, ενώ η εθνική μας παλιγγενεσία αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή του νεώτερου Ελληνισμού, καθώς αποτινάξαμε τον οθωμανικό και ισλαμικό ζυγό.

Θεωρούμε πως η τοποθέτηση της κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην προεδρία της επιτροπής “Ελλάδα 2021” δεν είναι συμβατή με τη σημειολογία και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι εορτασμοί αυτοί στον ελληνικό λαό», προσθέτει ο κ. Βελόπουλος και καταλήγει: «Από τη στιγμή που επελέχθη πρόσωπο που δεν είναι κοινής αποδοχής από τους πολίτες κι επειδή τα πρόσωπα έχουν σημασία και δίνουν αξία (κι αντίστοιχα απαξιώνουν) θεσμούς και πρωτοβουλίες, ως Ελληνική Λύση αποφασίσαμε πως δεν θα μπορούμε να έχουμε συμμετοχή τόσο στη σημερινή εκδήλωση, όσο και στις διεργασίες της επιτροπής που θα ακολουθήσουν.

Δυστυχώς η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για μία εθνική επέτειο, αμαυρώνεται από ένα και μόνο πρόσωπο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:20