search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:50
MENU CLOSE

Προσωρινό «στοπ» του Ανώτατου Δικαστηρίου στην παράδοση των φορολογικών στοιχείων του Τραμπ στο Κογκρέσο

18.11.2019 19:49
supreme_court.jpg
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέστειλε προσωρινά την εκτέλεση της διαταγής κατώτερου δικαστηρίου με βάση την οποία μια λογιστική εταιρεία υποχρεώνεται να παραδώσει φορολογικά στοιχεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Η εντολή που εξέδωσε ο αρχιδικαστής Τζον Ρόμπερτς δεν αναφέρει αν το Ανώτατο Δικαστήριο σκοπεύει να εξετάσει την προσφυγή του Αμερικανού προέδρου, που κατατέθηκε την Παρασκευή, εναντίον της αρχικής απόφασης του Εφετείου της Περιφέρειας Κολούμπια. Απλώς αναστέλλει την εφαρμογή της, μέχρι οι εννέα δικαστές να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν.
 
Ο Τραμπ στράφηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο αφού την περασμένη εβδομάδα το Εφετείο αποφάσισε να μην αναθεωρήσει την απόφαση που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο και έκρινε νόμιμη την κλήτευση των φορολογικών στοιχείων του από τη λογιστική εταιρεία Mazars LLP.
 
Αν το Ανώτατο Δικαστήριο αρνηθεί να εξετάσει την προσφυγή του προέδρου, τα έγγραφα θα πρέπει να παραδοθούν στους βουλευτές.
 
Η Βουλή κλήτευσε τα αρχεία με το σκεπτικό ότι τα χρειάζεται για να διαπιστώσει αν ο Ντόναλντ Τραμπ συμμορφώθηκε με τους νόμους που απαιτούν να αποκαλύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του αλλά και για να εξετάσει αν θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:46