09/04/2020 18:05:52

«Φιλί ζωής» για το «Αίολος Κεντέρης 1» που σκούριαζε παροπλισμένο

«Φιλί ζωής» για το «Αίολος Κεντέρης 1» που σκούριαζε παροπλισμένο - Media

 

«Φιλί ζωής» για το ταχύπλοο της ΝΕΛ, «Αίολος Κεντέρης 1».

Το εντυπωσιακό πλοίο που για χρόνια σκούριαζε παροπλισμένο, πέρασε στα χέρια της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Νότου (ΑΝΕΝ).

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, «το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός του πλοίου, με επισπεύδοντες τους Παναγιώτη Πατσάνα και Νίκο Γιακαλή και με τίμημα 2,020 εκατ. ευρώ το πλοίο το απέκτησε η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου (ΑΝΕΝ). H τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 2 εκατ. ευρώ.»

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένοι και οι πλειστηριασμοί των πλοίων «Αίολος Κεντέρης ΙΙ» και «Ταξιάρχης» οι οποίοι όμως αναβλήθηκαν λόγω μη ύπαρξης ενδιαφέροντος.

«Σημειώνεται ότι η ΑΝΕΝ απέκτησε πρόσφατα σε πλειστηριασμό και το επιβατηγό/οχηματαγωγό «Θεόφιλος». Το πλοίο είχε παροπλιστεί από το 2013 στον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια βρισκόταν στην Ελευσίνα. Σύμφωνα σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το «Θεόφιλος» κατοχυρώθηκε στην ΑΝΕΝ έναντι 380.000 ευρώ», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.