search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:58
MENU CLOSE

Φτωχότερο το ζωικό βασίλειο: Πέθανε ο τελευταίος ρινόκερος της Σουμάτρα

24.11.2019 14:43
Φτωχότερο το ζωικό βασίλειο: Πέθανε ο τελευταίος ρινόκερος της Σουμάτρα - Media

 

Τέλος εποχής για τον ρινόκερο της Σουμάτρα, αφού πέθανε και ο τελευταίος ρινόκερος του είδους που βρίσκεται σε αιχμαλωσία, που είχε απομείνει στη Μαλαισία.

Η Ιμάν, ο τελευταίος θηλυκός ρινόκερος στην περιοχή Sabah, στο νησί Βόρνεο είχε όγκους στη μήτρα από την περίοδο της αιχμαλωσίας της, τον Μάρτιο του 2014 και πέθανε από καρκίνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου άγριας ζωής, ο θάνατός της ήρθε νωρίτερα από ότι περίμεναν, ενώ σημείωσαν ότι το τελευταίο διάστημα το ζώο υπέφερε από φρικτούς πόνους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, η Ιμάν είχε διαφύγει από το θάνατο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, λόγω αιφνίδιας μαζικής απώλειας αίματος – αλλά σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι του πάρκου κατόρθωναν να την κρατούν ζωντανή.

Έλαβαν επίσης τα ωάριά της για μια πιθανή συνεργασία με άλλους επιστήμονες για την αναπαραγωγή των κρίσιμα απειλούμενων ειδών μέσω τεχνικών τεχνητής γονιμοποίησης.

Ο τελευταίος αρσενικός ρινόκερος της Σουμάτρα πέθανε τον Μάιο, ενώ ένας άλλος θηλυκός ρινόκερος πέθανε επίσης σε αιχμαλωσία το 2017. Οι προσπάθειες για την αναπαραγωγή τους έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής μάταιες.

BBC

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52