search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:35
MENU CLOSE

Κρ. Αρσένης: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο πράσινο κόμμα στη Βουλή

29.11.2019 06:59
Κρ. Αρσένης: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο πράσινο κόμμα στη Βουλή - Media

 

Στην τηλεόραση βρέθηκε ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης. Μίλησε για την έκκληση που έχει κάνει στους βουλευτές της Δυτικής Αθήνας, η οποία αφορά μία από κοινού δράση για την υλοποίηση ενός ρυθμιστικού σχεδίου ώστε να γίνει φυσικό πάρκο το Ποικίλο Όρος, το οποίο διεκδικείται από τον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Λαμίας. Ο ίδιος εκτιμά ότι «υπάρχει φως στο τούνελ».

Στη συνέχεια μίλησε για την πράσινη επανάσταση και τη στάση του ΜέΡα25 σχετικά με αυτή διατρανώνοντας πως το ΜέΡΑ25 «είναι το μόνο πράσινο κόμμα στη Βουλή».

Η πρόταση του κόμματος για ένα ρεαλιστικό μοντέλο ζωής αφορά εξολοκλήρου την πράσινη επανάσταση με τη συμμετοχή πάντα των πολιτών στα έσοδα από την πράσινη μετάβαση έτσι ώστε να υπάρχουν και τα κίνητρα για την επίτευξή της.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται ένα διαχειριστικό σχέδιο και μια καλύτερη σύνδεση με το «δημόσιο», όπως τόνισε, δίκτυο. Το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την απολιγνιτοποίηση το βλέπουν θετικά στο ΜέΡΑ25, κρατούν ωστόσο τις επιφυλάξεις τους. Αυτό που είναι πιο σημαντικό όμως, είναι η δίκαιη μετάβαση των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας.

Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τον κ. Αρσένη, πρέπει να γίνουν «δημόσιες επενδύσεις για να δημιουργηθούν ελληνικά hubs παραγωγής τεχνολογίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Το στοίχημα είναι να δοθούν νέες πράσινες δραστηριότητες στις περιοχές αυτές προκειμένου να αποφευχθεί ο αποπληθυσμός τους. Μία δίκαιη μετάβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί αντικαθιστώντας το χαρακτήρα των περιοχών ως κέντρα παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη σε κέντρα παραγωγής τεχνολογίας του αύριο.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ, υποστήριξε πως είναι μια κυβέρνηση πολλών αντιφάσεων για την ίδια ανάμεσα σε αυτά που προκηρύσσει, αυτά που πιστεύει για τον εαυτό της και αυτά που πραγματικά είναι.

Όσον αφορά το περιβάλλον, ο κ. Αρσένης σημείωσε πως «έχει διάθεση να κάνει κάποια πράγματα, μένει όμως να αποδειχθεί τι θα κάνει στην πραγματικότητα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28