search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:42
MENU CLOSE

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: «Καταφύγιο τρομοκρατών» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ

05.12.2019 14:24
Προκλητική δήλωση Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής: «Κενές απειλές και εκβιασμοί στην Ανατολική Μεσόγειο» - Media
 
Ξεπέρασε τα όρια ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
 
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Sabah, είπε ότι ζήτησε από την Αθήνα «μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση» για τα αιτήματα της Άγκυρας για έκδοση μελών του PKΚ, του DHKP-C και «γκιουλενιστών τρομοκρατών».
 
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν φέρεται να είπε: «Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε “κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς”».
 
Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι είπε στον Κ. Μητσοτάκη για το προσφυγικό: «Κοιτάξτε, εμείς δεν σας έχουμε κάνει κάτι μέχρι στιγμής. Έχετε επιστρέψει δύο χιλιάδες πρόσφυγες και εμείς τους πήραμε. Δεν σας τους ξαναστείλαμε πίσω. Ως εκ τούτου, είναι θέμα αλληλεγγύης. Το πλεονέκτημά σας είναι ότι βρίσκεστε στην Ε.Ε. Επομένως, στην επόμενη φάση θα πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση αυτή την αλληλεγγύη», σημειώνοντας, πάντως, ότι «θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη ήταν εποικοδομητική».
 
Η Daily Sabah αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για το DHKP-C και άλλες κουρδικές ομάδες, ισχυριζόμενη, μάλιστα ότι υπάρχει στρατόπεδο εκπαίδευσης «τρομοκρατών» στο Λαύριο, ενώ επαναφέρει το αίτημα έκδοσης των οκτώ αξιωματικών που είχαν διαφύγει από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
 
Ωστόσο, οι προκλήσεις Ερντογάν δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς απέρριψε κάθε συζήτηση για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. «Η Τουρκία γνωρίζει καλά τι είναι το δίκαιο της θάλασσας και από πού προέρχεται αυτό. Και όσο η κυβέρνηση της Λιβύης στέκει όρθια, θα προχωρήσουμε σε αυτό το σχέδιο» είπε ο Ερντογάν.
 
«Η άλλη πλευρά ενοχλείται» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σχολιάζοντας ότι «ενοχλούνται εκείνοι που δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιοχή» και προσθέτοντας ότι Γαλλία και Γερμανία «ασχολήθηκαν επίσης με το ζήτημα» κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λονδίνο.
 
O Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης και στην υπαναχώρηση της τουρκικής πλευράς στο νατοϊκό σχέδιο για τη Βαλτική, ζητώντας σε αντάλλαγμα για τη μη άσκηση βέτο, την υποστήριξη των μελών της Συμμαχίας στη σύγκρουση της χώρας του με τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10