search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:25
MENU CLOSE

Tζόνσον: Να επανεξετάσουμε τον ανταποδοτικό τέλος του BBC

10.12.2019 10:56
Tζόνσον: Να επανεξετάσουμε τον ανταποδοτικό τέλος του BBC  - Media

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε, χθες, ότι μπορεί να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας του BBC, καταργώντας το ανταποδοτικό τέλος.

Oπως αναφέρει η Καθημερινη, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, ο Τζόνσον μεταφέρει τη συζήτηση σε ένα θέμα σοβαρό για το μέλλον της ραδιοτηλεόρασης, αλλά αβλαβές για τον ίδιο, σε αντίθεση με τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, όταν αρνήθηκε να κοιτάξει τη φωτογραφία τετράχρονου αγοριού που νοσηλευόταν με πνευμονία, κυριολεκτικά στο πάτωμα του νοσοκομείου του Λιντς.

«Πρέπει να διερωτηθούμε αν αυτός ο τρόπος χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης έχει νόημα.

Για πόσο μπορεί να δικαιολογείται ένα σύστημα που υποχρεώνει όλους τους κατόχους τηλεοράσεων να πληρώνουν για το τηλεοπτικό πρόγραμμα;», είπε ο Τζόνσον. Δεν είναι σαφές αν ο ίδιος και οι συμβουλοί του σχεδιάζουν τη μετατόπιση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε εμπορικό/συνδρομητικό μοντέλο ή τη μετατροπή του ανταποδοτικού τέλους σε προαιρετική εισφορά υπέρ του BBC.

Την Κυριακή, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε καμπάνια εκ νέου στις «πλάτες» των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία, δηλώνοντας ότι πρέπει να σταματήσουν «να αντιμετωπίζουν τη Βρετανία σαν τμήμα της χώρας τους».

Ως αρθρογράφος, ενίσχυε τον υφέρποντα ρατσισμό της βρετανικής κοινωνίας, ως στέλεχος της εκστρατείας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση τον εκμεταλλεύθηκε, ενώ ως υποψήφιος για την πρωθυπουργία τον επικαλείται για να εδραιώσει την εξουσία του.

Ικανός να επιχειρηματολογεί ταυτοχρόνως για κάτι και για το αντίθετό του, όταν ερωτήθηκε για ποιο λόγο οι υποψήφιοι του Συντηρητικού Κόμματος στo υποβαθμισμένο Σάντερλαντ δεν κατάγονται από την περιοχή, ο Τζόνσον απάντησε:

«Δεν είναι δίκαιο να γίνονται διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων βάσει της καταγωγής τους».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:25