search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21
MENU CLOSE

Πριν από 10 χρόνια, τα «Angry Birds» άλλαξαν το gaming στα κινητά (Video)

11.12.2019 09:52
Πριν από 10 χρόνια, τα «Angry Birds» άλλαξαν το gaming στα κινητά (Video) - Media

 

Το πρώτο παιχνίδι «Angry Birds» κυκλοφόρησε στο iPhone και το iPod Touch στις 11 Δεκεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με αφιέρωμα που παρουσίασε το Reader, το 2009 τα smartphones ήταν ακόμη σχετικά καινούργια υπόθεση. Το iPhone μετρούσε δύο χρόνια ζωής, το App Store της Apple μόλις ένα. Δεν μπορούσε να μιλήσει κανείς για σοβαρό gaming στις συσκευές αυτές, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2009, όταν εμφανίστηκε στο App Store το «Angry Birds» της φινλανδικής Rovio.

H ιδέα ήταν απλή και εθιστική. Ο παίκτης ελέγχει ένα σύνολο από πολύχρωμα πουλιά τα οποία έχουν ως σκοπό να ανακτήσουν τα αβγά τους, τα οποία έχουν κλαπεί από ένα σύνολο πράσινων γουρουνιών (γιατί γουρούνια; Γιατί εκείνη τη χρονιά είχε εμφανιστεί η γρίπη των χοίρων!).

Σε κάθε επίπεδο, τα γουρούνια προστατεύονται από κατασκευές οι οποίες είναι φτιαγμένες από μια ποικιλία υλικών όπως ξύλο, πάγος και πέτρα, και ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να εξολοθρευθούν όλα τα γουρούνια σε κάθε επίπεδο.

Χρησιμοποιώντας μια σφεντόνα, ο παίκτης εκτοξεύει τα πουλιά με σκοπό είτε να χτυπήσουν απευθείας τα γουρούνια είτε να καταστρέψουν τις κατασκευές που τα στηρίζουν με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν.

Ο χειρισμός της σφεντόνας στην οθόνη αφής του iPhone ήταν απίστευτα ικανοποιητικός και έδειξε τον δρόμο για να εκμεταλλευτούν οι δημιουργοί games τις δυνατότητες των smartphones. Σύντομα τα «Angry Birds» πέρασαν και σε άλλες πλατφόρμες, όπως οι υπολογιστές και οι παιχνιδομηχανές και έγιναν μια ολόκληρη βιομηχανία που σήμερα μετράει 28 (!) video games, 4 τηλεοπτικές σειρές, 2 κινηματογραφικές ταινίες, ένα σωρό βιβλία, κούκλες, ρούχα κλπ.

Τα Angry Birds έμπλεξαν με το Star Wars, τους Transformers, έπαιξαν ποδόσφαιρο, έκαναν αγώνες αυτοκινήτων, και ένα σωρό άλλα πράγματα που ξέφυγαν αρκετά από την αρχική ιδέα της… σφεντόνας.

Δείτε αποσπάσματα από τα 28 παιχνίδια της δημοφιλούς σειράς στο βίντεο που ακολουθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:20