24/09/2020 02:42:28

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη με αντάλλαγμα όπλα

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη με αντάλλαγμα όπλα - Media

 

Διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία, προκειμένου να συναινέσει στη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, με αντάλλαγμα την παράδοση στρατιωτικού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξαν ότι η Άγκυρα εκβίασε την Τρίπολη προκειμένου να συναινέσει στην «παράνομη συμφωνία».

Ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβε «στρατιωτικό οπλισμό», ο οποίος παραδόθηκε σε λιμάνι της χώρας. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης, όσο και το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε ο οπλισμός.

Όσον αφορά την κατάθεση των συντεταγμένων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, οι ελληνικές πηγές επανέλαβαν ότι η συμφωνία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

«Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας» διερωτήθηκαν, στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, κάτι το οποίο εξετάζεται από την Ε.Ε., παρότι η Αθήνα δεν επιθυμεί μία τέτοια εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.