search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:58
MENU CLOSE

Αγγελής – Προανακριτική: Η Τουλουπάκη δεν ελεγχόταν από κανέναν

12.12.2019 18:12
Αγγελής - Προανακριτική: Η Τουλουπάκη δεν ελεγχόταν από κανέναν - Media

 

Σε σχολιασμό της απόφασης της Ολομέλειας Εφετών, που απέρριψε το αίτημα του για ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε εφέτη ανακριτή, προέβη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος κατέθεσε σήμερα, για 3η ημέρα, στην προανακρική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μιλώντας κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει ότι αν ήξεραν οι εφέτες όσα γνωρίζει προσωπικά για την υπόθεση, θα έπαιρναν οπωσδήποτε την υπόθεση από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, δεν υπήρξε ούτε ένα πρωτόκολλο στα έγγραφα της Novartis και υποσχέθηκε να αλλάξει δουλειά εάν έχει άδικο. Ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει, επίσης, ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν μιας γυναικός αρχή και ότι η κ. Τουλουπάκη δεν ελεγχόταν από κανέναν.

Ο κ. Αγγελής φέρεται επίσης να μετέφερε στην επιτροπή τον φόβο που ένιωσε λόγω του θανάτου ενός δημοσιογράφου και της απόπειρας αυτοκτονίας δεύτερου προσώπου, και του ενδεχομένου να σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο κ. Αγγελής φέρεται να παρουσίασε στην επιτροπή, έγγραφο του FBI (1/8/2017) που ο ίδιος -όπως φέρεται να είπε- είχε βρει από τις μεταφράσεις που είχε ζητήσει η Εισαγγελία, και από το οποίο προέκυπτε ότι στην Εισαγγελία Διαφθοράς ποτέ δεν έφτασαν από τις αμερικανικές αρχές, πληροφορίες για ανάμιξη πολιτικών προσώπων στον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πάντως, ότι αργότερα υπήρξε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε στην προανακριτική και επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis.

Σημειώνεται επίσης πως η Ολομέλεια των Εφετών ήταν αρνητική στον διορισμό εφέτη ανακριτή για να χειριστεί  την υπόθεση της Novartis με αποτέλεσμα η δικογραφία για τη Novartis, να μένει στην κ. Τουλουπάκη. Με 69 ψήφους κατά, 30 υπέρ και 3 λευκά η πλειοψηφία των εφετών εξέφρασε την αντίρρησή της στο αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα ώστε να αλλάξει χέρια η δικογραφία και να διαβιβαστεί από την εισαγγελία και τους ανακριτές κατά της διαφθοράς στο Εφετειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:58