25/11/2020 16:03:13

Εξώδικο στον Τζιτζικώστα γιατί δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές

Εξώδικο στον Τζιτζικώστα γιατί δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές - Media

 

Εξώδικη διαμαρτυρία προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλαν οι συνδικαλιστές του κλάδου των λαϊκών αγορών για την καθυστέρηση στη σύναψη σύμβασης, ώστε να λειτουργήσουν χημικές τουαλέτες, σύμφωνα με το grtimes

Στο εξώδικο που συνυπογράφουν η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης, αναφέρουν ότι η σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρία έληξε και δεν ανανεώθηκε εγκαίρως.

Όπως αναφέρουν, το τελευταίο διάστημα η εταιρία με δική της πρωτοβουλία τοποθετούσε μερικές τουαλέτες, προκειμένου να μη δημιουργηθούν εικόνες χάους.

Ωστόσο, τονίζουν ότι η κατάσταση είναι πλέον πολύ καλή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές αποδίδουν καθημερινά το ημερήσιο τέλος που τους αναλογεί και μέσω του οποίου γίνεται η μίσθωση των χημικών τουαλετών.

Καθυστερεί ο ορισμός υπευθύνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η σύμβαση με τον ανάδοχο, που είναι η ίδια εταιρία, υπογράφηκε τέλη Αυγούστου και πλέον βρίσκεται στον επίτροπο για τον προσυμβατικό έλεγχο.

Οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οφείλονται στο γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει ορίσει ακόμα τον πρόεδρο της επιτροπής λαϊκών αγορών, που θα μπορούσε να επισπεύσει τη διαδικασία.

Ζητούν άμεση λύση

Στο εξώδικο τα μέλη της ομοσπονδίας καλούν το περιφερειάρχη να να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος, ενώ αξιώνουν τη μείωση του ημερήσιου τέλους μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να επανατοποθετηθούν οι χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα, καλούν τις δημοτικές αρχές να πάρουν θέση, αφού το πρόβλημα, όπως αναφέρουν, τους αφορά άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.