search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Εξώδικο στον Τζιτζικώστα γιατί δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές

13.12.2019 10:59
Εξώδικο στον Τζιτζικώστα γιατί δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές - Media

 

Εξώδικη διαμαρτυρία προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλαν οι συνδικαλιστές του κλάδου των λαϊκών αγορών για την καθυστέρηση στη σύναψη σύμβασης, ώστε να λειτουργήσουν χημικές τουαλέτες, σύμφωνα με το grtimes

Στο εξώδικο που συνυπογράφουν η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης, αναφέρουν ότι η σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρία έληξε και δεν ανανεώθηκε εγκαίρως.

Όπως αναφέρουν, το τελευταίο διάστημα η εταιρία με δική της πρωτοβουλία τοποθετούσε μερικές τουαλέτες, προκειμένου να μη δημιουργηθούν εικόνες χάους.

Ωστόσο, τονίζουν ότι η κατάσταση είναι πλέον πολύ καλή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές αποδίδουν καθημερινά το ημερήσιο τέλος που τους αναλογεί και μέσω του οποίου γίνεται η μίσθωση των χημικών τουαλετών.

Καθυστερεί ο ορισμός υπευθύνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η σύμβαση με τον ανάδοχο, που είναι η ίδια εταιρία, υπογράφηκε τέλη Αυγούστου και πλέον βρίσκεται στον επίτροπο για τον προσυμβατικό έλεγχο.

Οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οφείλονται στο γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει ορίσει ακόμα τον πρόεδρο της επιτροπής λαϊκών αγορών, που θα μπορούσε να επισπεύσει τη διαδικασία.

Ζητούν άμεση λύση

Στο εξώδικο τα μέλη της ομοσπονδίας καλούν το περιφερειάρχη να να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος, ενώ αξιώνουν τη μείωση του ημερήσιου τέλους μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να επανατοποθετηθούν οι χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα, καλούν τις δημοτικές αρχές να πάρουν θέση, αφού το πρόβλημα, όπως αναφέρουν, τους αφορά άμεσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:03