search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:26
MENU CLOSE

Χαφτάρ: «Ο στρατός ξεκίνησε για Τρίπολη, στα χέρια μας την επόμενη εβδομάδα – Ο πόλεμος πάει πολύ ωραία!»

13.12.2019 18:07
Ραγδαίες εξελίξεις: Στην Αθήνα ο Χαφτάρ για συνομιλίες πριν το Βερολίνο - Media

 

Ο στρατηγός Χαλιφά Χαφτάρ που μάχεται κατά της κυβέρνησης της Τρίπολης επειδή υπέγραψε το μνημόνιο με την Τουρκία έδωσε εντολή στα στρατεύματά του για να επιτεθούν με σκοπό την κατάληψη την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Μάλιστα, ο ναύαρχος του ναυτικού της Λιβύης Ελ Μαχντάουι Φάρατζ, μιλώντας πριν από λίγο στο Open TV και τον δημοσιογράφο Ζήση Μούσιο υποστήριξε ότι η Τρίπολη την επόμενη εβδομάδα θα είναι στα χέρια τους. Μάλιστα η κατάσταση στη Λιβύη εξετάστηκε και σε έκτακτη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

«Ο πόλεμος πάει πολύ ωραία. Ο στρατός ξεκίνησε και τώρα βρίσκεται έξω από την Τρίπολη. Την επόμενη εβδομάδα θα την έχουμε στα χέρια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίβυος ναύαρχος.

Ο κ. Μαχντάουι που σπούδασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σχολή Δοκίμων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με βάση τις οποίες η Τουρκία είχε προμηθεύσει με όπλα την κυβέρνηση της Λιβύης. «Οι Τούρκοι έδωσαν πολλά όπλα στους εχθρούς μας. Αυτό που λένε είναι σωστό. Εμείς δεν θα έχουμε σχέση με τους Τούρκους. Θα κόψουμε τη συμφωνία» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης σε τηλεοπτικό του διάβημα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει η κυβέρνησή στα χέρια των εχθρών του. «Δεν υπάρχει ώρα μηδέν, παρά μόνο αυταπάτες. Δεν υπάρχει ούτε έλεγχος, ούτε οποιαδήποτε κατάληψη της Τρίπολης και των γειτονιών της» είπε ο Φαγεζ Αλ Φαραζ.

Από την πλευρά της η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Λιβύη καθώς εάν τελικά υπάρξει αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας τότε η συμφωνία με την Τουρκία θα καταπέσει. «Κανείς δεν ξέρει εάν θα είναι άμεση η στάση Χάφταρ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα καταγγείλλει αυτό το μνημόνιο το οποίο έτσι και αλλιώς έχει δηλώσει ότι είναι παράνομο», δήλωσε στο Open TV ο διεθνολόγος Αφεντούλης Λαγγίδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24