search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:04
MENU CLOSE

Αυστηρή απάντηση των ΗΠΑ αν το Ιράν βλάψει τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράκ

13.12.2019 21:56

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι θα λάβει “αυστηρή” απάντηση αν θίξει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράκ έπειτα από σειρά επιθέσεων με ρουκέτες που σημειώθηκαν στη χώρα κατά στρατιωτικών βάσεων στις οποίες σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

“Οφείλουμε να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να θυμίσουμε στην ιρανική ηγεσία ότι οποιαδήποτε επίθεση προέλθει από αυτήν ή από οποιονδήποτε από τους πληρεξούσιους της και προκαλέσει βλάβη στους Αμερικανούς, τους συμμάχους μας ή στα συμφέροντά μας θα υποστεί την αυστηρή αμερικανική απάντηση”, τονίζει ο Πομπέο σε ανακοίνωση.

Η προειδοποίηση αυτή διατυπώνεται έπειτα από σειρά επιθέσεων με ρουκέτες στο Ιράκ — δέκα από τις 28 Οκτωβρίου– εναντίον στρατιωτικών βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες ή εναντίον διπλωματικών αντιπροσωπειών των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας τους που βρίσκεται στη βαριά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη στο κέντρο της Βαγδάτης.

Δύο πύραυλοι ερρίφθησαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη εναντίον βάσης όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, η οποία βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας.

“Οι πληρεξούσιοι του Ιράν πραγματοποίησαν πρόσφατα αρκετές επιθέσεις κατά βάσεων όπου εδρεύουν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας δίπλα στο αμερικανικό προσωπικό και τον διεθνή συνασπισμό”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

“Το Ιράν πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία των γειτόνων του και να σταματήσει αμέσως (…) να στηρίζει τρίτους στο Ιράκ και σε όλη την περιοχή”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:04