search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Υπ. Δικαιοσύνης: Χάρη στον πρύτανη του Παντείου που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 8 εκατ. ευρώ!

23.12.2019 09:58
Υπ. Δικαιοσύνης: Χάρη στον πρύτανη του Παντείου που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 8 εκατ. ευρώ! - Media

 

Χάρη στον πρώην πρύτανη του Παντείου, Δημήτρη Κώνστα, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δόθηκε με Προεδρικό Διάταγμα κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων.

Το διάταγμα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 15 Νοεμβρίου.

«Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 13.11.2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, χαρίζεται το υπόλοιπο της ποινής του ΚΩΝΣΤΑ Δημητρίου του Κων/νου, που του επεβλήθη με την υπ’ αριθ.: 2006/25.6.2012 απόφαση του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικασθεί σε συνολική ποινή καθείρξεως δεκατεσσάρων (14) ετών για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης», αναφέρεται στο ΦΕΚ. 

Ο Δημήτριος Κώνστας είχε διατελέσει Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου επί σειρά ετών την δεκαετία του 1990. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κονδύλια που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου μετατράπηκαν σε τζακούζι και άλλα είδη πολυτελείας, ακόμα και σε μία κόκκινη Φεράρι. Το ποσό της υπεξαίρεσης ανερχόταν σε 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην πρύτανης του Παντείου Δημήτρης Κώνστας

Τον Ιούνιο του 2012 οδηγήθηκαν στη φυλακή τρεις πανεπιστημιακοί και άλλοι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Κώνστας που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και απάτη. Αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2013 για λόγους υγείας, έχοντας εκτίσει μόλις 14 μήνες κράτησης.

Με την απονομή χάρης κλείνει οριστικά ο κύκλος της δίωξης και καταδίκης του πρώην πρύτανη για την «τρύπα» εκατομμυρίων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε την σχετική απόφαση στο ΦΕΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:36