search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:20
MENU CLOSE

Πέντε μήνες με αναστολή σε πατέρα που βίασε 18χρονο επειδή έβγαινε με την κόρη του

23.12.2019 11:28
Πέντε μήνες με αναστολή σε πατέρα που βίασε 18χρονο επειδή έβγαινε με την κόρη του - Media

 

Στα «μαλακά» έριξε η απόφαση του Εφετείου τον 47χρονο που κατηγορείται ότι μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα χτύπησε, απείλησε και κακοποίησε σεξουαλικά με σκουπόξυλο τον 18χρονο με τον οποίο φέρεται ότι διατηρούσε σχέση η 14χρονη κόρη του, τον Ιανουάριο του 2012 στη Μεσσαρά της Κρήτης.

Πρωτόδικα στον πατέρα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και 10 μηνών. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή του μειώθηκε στους 15 μήνες με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαίσθητης φύσης των όσων κατηγορείται ότι έκανε σε βάρος του νεαρού ο πατέρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός στο Δικαστήριο για τον νομικό χαρακτηρισμό της σοβαρότερης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 47χρονος, αυτής της σεξουαλικής κακοποίησης με αντικείμενο, καθώς η πράξη φέρεται να αποσκοπούσε όχι στην ικανοποίηση του δράστη αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του παθόντα.

Τελικά το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό σε παράνομη βία, που είναι πλημμέλημα και με βάση τον νέο ποινικό κώδικα τέθηκε στο αρχείο.

Παράλληλα και η κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης, την οποία αντιμετώπιζε, τέθηκε επίσης στο αρχείο, καθώς αφορά σε γεγονότα προ του 2016.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15