10/04/2020 00:10:58

Μάνος Κόνσολας: Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες – Εδώ είμαστε, «μολών λαβέ»

Μάνος Κόνσολας: Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες – Εδώ είμαστε, «μολών λαβέ» - Media

 

Στις συνεχιζόμενες Τουρκικές προκλήσεις, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

«Να σας θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη, η ελληνική κοινωνία να παραμένει ενωμένη, ως προϋπόθεση αντιμετώπισης αυτών των σημαντικών ζητημάτων (σσ: Τουρκικών προκλήσεων), αλλά και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Τουρισμού, μιλώντας για την επίσκεψη χθες Τετάρτη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κάσο.

«Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες και οι γείτονές μας το μήνυμα το έχουν πάρει. Είμαστε ενωμένοι, δεν φοβόμαστε, εδώ υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και τα ιδεώδη, τα οποία είναι αυτονόητα, για αυτό λοιπόν, τη στιγμή που οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, εδώ είμαστε,''μολὼν λαβέ''» πρόσθεσε, τονίζοντας: «Εδώ είναι θάλασσα ειρήνης και πρέπει να γίνει θάλασσα συνεργασίας. Πάλι στα Ίμια είχαμε προκλήσεις. Είναι καθημερινό το φαινόμενο να προκαλούν οι γείτονές μας τους ψαράδες στα δικά μας ύδατα. Δημιουργούν προκλήσεις. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και το διεθνές δίκαιο. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ο στόλος των ψαράδων δείχνει το μήνυμα, γιατί δεν φοβήθηκαν και οι ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό έκαναν τη δουλειά τους. Δεν διεκδικούμε τίποτα από τους γείτονές μας, αλλά δεν παραχωρούμε το ελάχιστο από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.