search
ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 22:11
MENU CLOSE

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α.

27.12.2019 11:12
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των νέων ιστορικών υψηλών, χθες το βράδυ στην Wall Street και με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις οικονομικές ειδήσεις – εκτιμήσεις, που δημοσιεύονται.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι “ανησυχεί πολύ για το κατά πόσον είναι εφικτή μια συμφωνία ως τα τέλη του 2020, στις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το ‘Brexit” σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “Les Echos”.

Η οικονομία της ευρωζώνης θα επιβραδύνει το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων σε δημοσκόπηση των Financial Times. Συνολικά 34 οικονομολόγοι εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι τελικά το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο του 1%, το μικρότερο εδώ και επτά χρόνια. Οι εκτιμήσεις τους κυμάνθηκαν από το 0% (χαμηλότερο) έως και το 1,5% (υψηλότερο).

Από τους 34 οικονομολόγους που συμμετείχαν μόνο οι εννέα περιμένουν περαιτέρω μείωση επιτοκίων, ενώ οι 24 εκτιμούν ότι θα μείνουν αμετάβλητα και ένας ότι θα αυξηθούν. Οι μισοί εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 20 δισ. ευρώ το μήνα. Δέκα πιστεύουν ότι θα περιοριστεί, ή θα ανασταλεί και μόνο έξι ότι θα επεκταθεί.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες 2,5 ώρες συναλλαγών, ο γενικός δείκτης κινείται σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος και με συνεχείς εναλλαγές προσήμων, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 911,58 (-0,10%) και 916,06 μονάδων (+0,39%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 10 εκατ.

Σε όλο το εύρος του ταμπλό, οι κινήσεις των αγοραστών είναι απόλυτα επιλεκτικές και αυτό έχει μειώσει κατά πολύ το ενδιαφέρον της συνεδρίασης.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν θετικά οι Πειραιώς (+1,29%), ΑΔΜΗΕ (+1,26%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,11%), ΔΕΗ (+2,36%), Ελ. Πετρέλαια (+1,50%) και ΟΛΠ (+2,35%).

Από τους τίτλους που σημειώνονται ελεγχόμενες πιέσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-1,25%) και Jumbo (-1,01%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, οι αγοραστές δείχνουν να διατηρούν συγκριτικό πλεονέκτημα, όμως ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος δημιουργεί προβληματισμούς στους παράγοντες της αγοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 22:08