24/01/2021 07:24:03

Πώς θα καταλάβετε αν σας κλέβουν... το WiFi

Πώς θα καταλάβετε αν σας κλέβουν... το WiFi - Media
 
Τα ύποπτα σημάδια μπορεί να είναι πολλά: η ταχύτητα της σύνδεσης του internet πέφτει σε επίπεδα... χελώνας, οι συσκευές σας διαρκώς αποσυνδέονται από το δίκτυο, άλλες συσκευές εμφανίζονται από το πουθενα.
 
Η αιτία για όλα αυτά είναι συνήθως μία και μοναδική: κάποιος σας κλέβει το σήμα του WiFi και, σαν βαμπίρ, τρέφεται από το δικό σας δίκτυο. Όμως, πώς μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς τι συμβαίνει και τι να κάνετε;
 
1. Δείτε τι είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό σας
Μπείτε στο ρούτερ σας και ελέγξτε  ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε αυτόν. Αν στη λίστα βρείτε συσκευές που δεν σας ανήκουν, τότε σχεδόν σίγουρα κάποις σας κλέβει το WiFi.
 
2. Ψάξτε για «άγνωστες συσκευές»
Αν στη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών διαπιστώσετε και κάποιες με τη μυστηριώδη ονομασία «άγνωστη συσκευή», τότε αφού διαπιστώσετε ότι δεν είναι κάποια δική σας, καλό είναι να επιχειρήσετε να την αποσυνδέσετε, καθώς κατά πάσα πιθανότητα, είναι συσκευή που σας κλέβει δίκτυο.
 
3. Ασφαλίστε το δίκτυο
Αν ο ρούτερ σας έχει δεν κωδικό, ενεργοποιήστε άμεσα το κλείδωμά του με κωδικό. Αν έχει και άγνωστες συσκευές έχουν συνδεθεί στο δίκτυό σας, αλλάξτε το άμεσα και εφαρμόστε το πιο αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας (WPA2).
 
4. Αναβαθμίστε τον ρούτερ
Πάντα ελέγχουμε για αναβαθμίσεις του firmware και του software του ρούτερ και πάντα αναβαθμίζουμε αν υπάρχει νέο υλικό. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.