search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:56
MENU CLOSE

Κορίτσια κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας μέσω Instagram στη Νορβηγία

09.01.2020 13:39
Ιαπωνία: Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 16% στο δεύτερο κύμα της πανδημίας - Media

 

Ένα νέο φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνισή του στη Νορβηγία. Πολλά κορίτσια με ψυχικά προβλήματα συμμετέχουν σε μια κλειστή ομάδα στο Instagram, όπου δείχνουν σημάδια αυτοτραυματισμών και απόπειρες αυτοκτονίας. Ένα ακόμα κορίτσι πέθανε και πολλές κοπέλες που συμμετέχουν στην ομάδα πραγματοποίησαν πορεία στο Όσλο, έξω από το Νορβηγικό Κοινοβούλιο.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα από εμάς είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αυτοκτονίας πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν ζητούν βοήθεια» δήλωσε μια γυναίκα που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα. Και ένα σημαντικό μήνυμα προς τους επαγγελματίες που βοηθούν ότι πρέπει να ακούσουν αυτούς που ζητούν βοήθεια. Επίσης ένα μήνυμα προς όλους εμάς που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο να βοηθούμε αλλήλους και να μιλάμε μεταξύ μας. Είναι μια πολύ δυνατή και συναισθηματική διαδήλωση η σημερινή» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οικογένειες παιδιών που έχουν αυτοκτονήσει, μπλόγκερς και πολλές άλλες οργανώσεις. Είναι μια κραυγή βοήθειας που η κοινωνία πρέπει να ακούσει και να λάβει σοβαρά υπόψη της όταν οι πολίτες ζητούν βοήθεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15