21/02/2020 15:46:03

Κορίτσια κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας μέσω Instagram στη Νορβηγία

Κορίτσια κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας μέσω Instagram στη Νορβηγία  - Media

 

Ένα νέο φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνισή του στη Νορβηγία. Πολλά κορίτσια με ψυχικά προβλήματα συμμετέχουν σε μια κλειστή ομάδα στο Instagram, όπου δείχνουν σημάδια αυτοτραυματισμών και απόπειρες αυτοκτονίας. Ένα ακόμα κορίτσι πέθανε και πολλές κοπέλες που συμμετέχουν στην ομάδα πραγματοποίησαν πορεία στο Όσλο, έξω από το Νορβηγικό Κοινοβούλιο.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα από εμάς είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αυτοκτονίας πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν ζητούν βοήθεια» δήλωσε μια γυναίκα που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα. Και ένα σημαντικό μήνυμα προς τους επαγγελματίες που βοηθούν ότι πρέπει να ακούσουν αυτούς που ζητούν βοήθεια. Επίσης ένα μήνυμα προς όλους εμάς που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο να βοηθούμε αλλήλους και να μιλάμε μεταξύ μας. Είναι μια πολύ δυνατή και συναισθηματική διαδήλωση η σημερινή» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οικογένειες παιδιών που έχουν αυτοκτονήσει, μπλόγκερς και πολλές άλλες οργανώσεις. Είναι μια κραυγή βοήθειας που η κοινωνία πρέπει να ακούσει και να λάβει σοβαρά υπόψη της όταν οι πολίτες ζητούν βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.