31/05/2020 23:09:15

Επτάχρονο τυφλό αγοράκι, μπορεί να ξαναδεί ύστερα από επιτυχημένη μεταμόσχευση (Photos/Video)

Επτάχρονο τυφλό αγοράκι, μπορεί να ξαναδεί ύστερα από επιτυχημένη μεταμόσχευση (Photos/Video) - Media

 

Στην Κεντρική Ινδία πριν από τρία χρόνια όταν ήταν τεσσάρων οι γιατροί διέγνωσαν στον μικρούλη Σαγκάρ Ντορζί, λευχαιμία. Μια λευχαιμία που προκαλούσε αιμορραγία στα μάτια και τα έκανε να μοιάζουν σαν να είναι έτοιμα να βγουν από τις κόγχες. Οξεία μυελογενή λευχαιμία.

Το παιδί από τα 4 τυφλώθηκε. Οι γονείς δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο μικρούλης έπρεπε πρώτα να νικήσει τη λευχαιμία, αλλά χωρίς μεταμόσχευση ματιών θα έμενε για πάντα τυφλός.

Με τις απαραίτητες θεραπείες ο Σαγκάρ κατάφερε και νίκησε τη λευχαιμία, όμως οι γονείς του αδυνατούσαν να καλύψουν το ποσό μιας μεταμόσχευσης. Και τότε ένας Ινδός μεγιστάνας που ζούσε στην Αγγλία, προσφέρθηκε και έβαλε εκείνος το ποσό που χρειαζόταν. Ο επτάχρονος πλέον μικρός Ινδός, ξαναείδε το φως του μετά από τρια ολοκληρα χρόνια, τρία χρόνια περιπέτειας για τη ζωή του, μέσα στο σκότος.

Ο επιχειρηματίας Νέθα Σίβα πλήρωσε όλο το ποσό της μεταμόσχευσης το οποίο ανέρχονταν σε 4.000 ευρώ και έγινε σε ένα νοσοκομείο 1800 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό που ζούσε ο Σαγκάρ.

«Μπορώ να δω και σταμάτησαν οι φρικτοί πόνοι στα μάτια» ήταν το πρώτο πράγμα που δήλωσε το παιδάκι στο νέο ξεκίνημα της ζωής του.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.