15/08/2020 22:56:20

Στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί η Γενική Γραμματεία Έρευνας με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση

Στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί η Γενική Γραμματεία Έρευνας με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση - Media

 

Τη μεταστέγαση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιπασσιάς στο Γουδί οι οποίες θα ανακαινιστούν με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Αντώνη Παπαδημητρίου σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το κέρδος θα είναι διπλό καθώς αφενός το δημόσιο θα γλιτώσει 500.000 ευρώ σε ενοίκια και αφετέρου η κρίσιμη δομή της ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας θα μεταφερθεί σε μόνιμη στέγη που «θα μετατραπεί σε πραγματικό κόσμημα».

Στους χώρους του επιστημονικού κέντρου, που θα αποτελέσει κυψέλη έρευνας και τεχνολογίας, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών ευρημάτων ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κλπ.), θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής επιστημονικών ημερίδων, ενώ στους χώρους του θα φιλοξενούνται και θα διεξάγονται επιστημονικές ημερίδες.

Το Ίδρυμα Ωνάση εκτός από το κόστος μελετών θα καλύψει και το κόστος υλοποίησης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.