search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:47
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Ανοδο σημειώνουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές (Πίνακας)

21.01.2020 10:09
ΕΡΤ: Ποιες εκπομπές ανανεώνουν και ποιες καινούργιες έρχονται  - Media

 

Μπορεί κάποιοι να μην το περίμεναν, αλλά η ΕΡΤ φαίνεται αργά αλλά σταθερά να κερδίζει ένα από τα κεντρικά στοιχήματα της νέας διοίκησής της.

Την ανάκτηση της αξιοπιστίας, της πολυφωνίας και κυρίως της αμεροληψίας στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τα στοιχεία που δίνει σήμερα η ΕΡΤ στη δημοσιότητα είναι τα επίσημα της Nielsen και επομένως δεν χωρούν παρερμηνείες. Είναι εντυπωσιακό ότι όλα ανεξαιρέτως τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδει καθημερινά η ΕΡΤ1 (από τις 10 το πρωί ως τα μεσάνυχτα) έχουν συνεχή άνοδο τους τελευταίους 2,5 μήνες, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Στοιχείο που δείχνει ότι οι πολίτες αρχίζουν και επιστρέφουν στη δημόσια τηλεόραση και να την εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο για την ενημέρωσή τους, συνειδητοποιώντας προφανώς την προσπάθεια της νέας διοίκησης να ανατρέψει τις παθογένειες του παρελθόντος και να μη μετατρέπονται τα δελτία ειδήσεων σε προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, όπως κατεξοχήν συνέβη την τελευταία 5ετία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9 το βράδυ με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, αν και μεταδίδεται απέναντι στο βαρύ πυροβολικό του prime time όλων των ιδιωτικών καναλιών, από 4,9% που είχε μέση τηλεθέαση τον Νοέμβριο, ανέβηκε στο 6% τον Δεκέμβριο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου έχει ήδη φτάσει στο 7,1%. Ποσοστό που αναλογεί μεσοσταθμικά σε 318.000 τηλεθεατές (από 262.300 τον Νοέμβριο).

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όλα τα άλλα δελτία ειδήσεων που μεταδίδει καθημερινά η ΕΡΤ. Το πρώτο μεγάλο δελτίο στις 10 το πρωί από 7,8% τον Νοέμβριο έχει σήμερα μέση τηλεθέαση 8,6%, το πρώτο μεσημβρινό στις 12 αυξήθηκε από 7,4% σε 8,4%, το δελτίο στις 3 από 8,2% σε 9,5%, ενώ ανάλογη αύξηση έχουν και τα μικρότερης διάρκειας δελτία (στις 6 το απόγευμα από 5,4% σε 6,3% και τα μεσάνυχτα από 3,2% σε 4,7%).

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ανάλογη αύξηση εμφανίζουν και οι νέες ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ. Η εκπομπή «10» με την Ολγα Τρέμη, που τόσο επικρίθηκε, έχει τον Ιανουάριο μέση τηλεθέαση 4%, από 2,5% τον Νοέμβριο και 3,2% τον Δεκέμβριο, ενώ το στοίχημα της τηλεθέασης φαίνεται να κερδίζει και η νέα εκπομπή «Από τις 6» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, που συγκεντρώνει ήδη μέση τηλεθέαση 9,5% σε μια από τις ανταγωνιστικές ζώνες της τηλεόρασης, όπως είναι αυτή του πρωινού προγράμματος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στα αμέσως επόμενα βήματα της ΕΡΤ είναι η ένταξη μιας ακόμη ενημερωτικής εκπομπής από τη 1 ως τις 3 το μεσημέρι. Θα την παρουσιάζουν ο Κώστας Λασκαράτος, η Χρύσα Παπασταύρου και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος και θα δίνει έμφαση στις ειδήσεις της περιφέρειας και του εξωτερικού, αξιοποιώντας το μεγάλο δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ εντός και και εκτός Ελλάδας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:44