search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:47
MENU CLOSE

Δώνης: Αν έπαιρνε όλα τα πέναλτι ο Παναθηναϊκός, θα ήταν πρώτος στη βαθμολογία

22.01.2020 21:13
Δώνης: Υπέγραψε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ! - Media

 

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι «μπετόν αρμέ» σε όλα τα επίπεδα, επισήμανε ότι οι «νέοι» θα… αφυπνίσουν τους υπάρχοντες και στάθηκε στο άλλο ποδόσφαιρο που παίζει φέτος η ομάδα.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου με 3-0 πέρασε σε… δεύτερη μοίρα για τον Γιώργο Δώνη, που ρωτήθηκε και… ασχολήθηκε κυρίως με τους νέους παίκτες που ήρθαν ή… έρχονται στο «τριφύλλι»!

Με τον 50χρονο τεχνικό του Παναθηναϊκού παράλληλα να εξηγεί τις διαφορές της περυσινής ομάδας με την φετινή και να κάνει ειδική μνεία στη συμπεριφορά όλων σαν… ένα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ότι οι παίκτες συζητούσαν πως θα κάνουν ένα δεύτερο γύρο καλύτερο και αν υπάρχει αυτή η δυναμική: «Δε μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Γιατί η ομάδα στο επίπεδο που παίζει εδώ και πάρα πολλές αγωνιστικές μετά το Χαριλαου, δεν έχει σχέση με το περσινό. Πέρυσι έπρεπε να χτιστεί με συγκεκριμένη διαδικασία, να παίζει με πεντάδα πισω, με ασφάλεια, για να παίρνει το αποτέλεσμα. Δεν ήταν κυριαρχική. Το αποφάσισα γιατί ηταν πολύ κρίσιμο το σημείο το περσινό γιατί όλοι μας θεωρούσαν φαβορί για υποβιβασμό. Ήταν μια άλλη διαδικασία, φέτος παίζουμε άλλο ποδοσφαιρο. Δεν είναι τυχαιο που φαίνεται σε όλα τα στατιστικά αυτό. Κάνουμε 500-600 πάσες σε κάθε παιχνίδι, αυτό που μας έλειπε ήταν η αποτελεσματικότητα. Έρχονται τα καλά αποτελέσματα, τονώνεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών, βγάζουν την ποιότητα τους στο γήπεδο, έρχονται και καλοί παίκτες που θα μας κάνουν καλύτερους. Πέραν των χαρακτηριστικών τους οι υπάρχοντες 12-13 δεν νιώθουν πλέον ασφάλεια γα τη θέση τους. Βλέπω ένα δεμένο γκρουπ, στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια, στην προπόνηση και αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να επενδύσουμε και να προχωρήσουμε».

Για το ότι βλέπουμε στα τελευταία ματς πολλές ευκαιρίες και καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στο τελευταίο δεκαήμερο: «Διαφωνώ γιατί υπάρχουν παιχνίδια που τα χάσαμε με αντίστοιχο ποδόσφαιρο όπως το σημερινό, όπως με την ΑΕΛ. Αν θυμηθώ κακό παιχνίδι, θα είναι ένα 20λεπτο με την Τρίπολη, ένα με τη Λαμία. Θυμάμαι ότι μια εφημερίδα που πάντα προσπαθεί να βρει κακό για εμένα και την οικογένεια μου, το “Sportime» έκανε ένα σχόλιο ότι αν δεν ήταν τα πέναλτι ο Παναθηναϊκός θα ήταν τελευταίος στη βαθμολογία. Εγώ θα πω ότι θα ήμασταν πρώτοι, γιατί κάπως πρέπει να κερδίζει τα ματς και τα πέναλτι, είναι ένας τρόπος. Να πω επίσης ότι η ρήτρα του Τάσου είναι υποχρεωτική, δεν ενεργοποιείται μόνο αν πέσουμε κατηγορία».

Για το αν μπορούμε να μιλήσουμε πρώτη φορά για πραγματική πρόοδο: «Είναι λογικό σε μια ομάδα σαν την δική μας, όπου προσπαθεί πάλι να χτιστεί και να γίνει μια ομάδα που θα βάλει καλύτερες βάσεις για να διεκδικεί μεγαλύτερους στόχους τα φρέσκα πρόσωπα είναι οι νέοι ήρωες. Είναι λογικό, έτσι είναι στο ποδόσφαιρο αλλά από την άλλη πρέπει να το δούμε διαφορετικά. Και ο Ανουάρ που έρχεται από την Βαγιαδολιδ αν παίξουμε μαζί της θα την κερδίσουμε παρότι είναι ομάδα που παίζει στην Πριμέρα. Ο Νάγκι που έχασε την θέση του στη Λέγκια έχει αξιολογηθεί ως βασικός. Αντίστοιχα γίνεται μια σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τους παίκτες της ομάδας, είναι άδικο να το επικεντρώνουμε μόνο σε κάποιες μεταγραφές. Έχουμε παίκτες που αν τους δούμε πως ήταν πέρυσι και πως είναι φέτος, για παράδειγμα ο Χατζηγιοβάνης ή ο Μπουζούκης, ο δύσκολος χρόνος είναι ο δεύτερος. Η σταθερότητα του Διούδη, πως ήταν ο Πούγγουρας, ο Δώνης το ίδιο… Το πιο σοβαρό είναι ότι θα έχουμε επιλογές και θα μας κάνουν καλύτερους και θα πιέσουν αυτούς που έχουμε να γίνουν ακόμα καλύτεροι».

Για το γιατί ήρθαν τώρα “κανονικές” μεταγραφές κι όχι το καλοκαίρι και τι γίνεται με τον Καρλίτος: «Δεν θέλω να επιστρέφω στο παρελθόν. Ακόμα και από το καλοκαίρι μπορούμε να βρούμε τα θετικά στοιχεία πάντως. Σένκεφελντ, Ζαχίντ και Περέα μας δίνουν όντως πολύ μεγάλη βοήθεια. Άλλες φορές θα πετύχεις, άλλες όχι αλλά ξέρουμε όλοι μας σε ποια πράγματα έχουμε πετύχει και σε ποια έχουμε αποτύχει. Η χειμερινή περίοδος είναι πάντα πολύ δύσκολη για αυτό ήρθαν και δύο παίκτες με υψηλή ρήτρα, δανεικοί. Η περίπτωση του Αγιούμπ ήταν μια ευνοϊκή συγκυρία. Για τον Καρλίτος είναι μια αξιόλογη περίπτωση. Το συζητάμε καιρό, είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που τα χρειαζόμαστε, μακάρι να προχωρήσει και να τον έχουμε από το καλοκαίρι».

Για τον Αγιούμπ κι αν θα έχει πάντα ένα προβάδισμα ως περιουσιακό στοιχείο: «Εγώ θα το έδινα το 1,5 εκατομμύριο για τον Ζαχίντ αλλά ξέρουμε ότι είναι μεγάλο ποσό για τον Παναθηναϊκό (γέλια). Θα δούμε είναι ένας παίκτης που παίζει και σαν οκτάρι και πίσω από τον φορ ο Αγιούμπ. Ο Μπουζούκης δεν είναι για τα άκρα αλλά πίσω από τον επιθετικό, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη με τον Ζαχίντ το συγκεκριμένο διάστημα και χρησιμοποιείται εκεί. Θα δούμε, έχουμε μπροστά μας πολλά ματς και τα πλέι οφ».

Για τα στημένα και αν είναι ικανοποιημένος: «Πέρυσι ήμασταν πάρα πολύ κακοί, στα επιθετικά εννοώ, όπου υστερούσαμε στο βασικό κομμάτι, στο χτύπημα. Είμαστε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, προσπαθούμε να το δουλέψουμε και στην προπόνηση. Ναι, έχουμε μια βελτίωση αλλά όχι ακόμα αυτή που θέλουμε».

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46