search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:01
MENU CLOSE

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α.

23.01.2020 12:02
Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α. - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Κίνα αλλά και για το ότι η ΕΕ μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο στόχο στην εμπορική λίστα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και πρώτη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής για το έτος 2020 της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ξένους διαχειριστές, “παγκόσμια ανησυχία και συναγερμό προκαλεί η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα με αποτέλεσμα οι ασιατικές αγορές να κλείσουν με ισχυρή πτώση, με τον δείκτη Shanghai στην Κίνα στο -2,75%, ενώ συγκρατημένες είναι οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές”.

Αρνητικό αντίκτυπο, είχαν και οι ανακοινώσεις από την Ιαπωνία.

Πιο συγκεκριμένα, χαμηλότερα κινήθηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι εξαγωγές διολίσθησαν κατά 6,3% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας απώλειες για 13ο συνεχόμενο μήνα. Η πτώση των εξαγωγών ήταν μεγαλύτερη από την πρόβλεψη για 5,2%, αλλά η εικόνα ήταν καλύτερη από την αρνητική κίνηση ύψους 7,9%, που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της, εν εξελίξει, συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες έχουν δώσει μία πρώτη αντίδραση από τα πρωινά χαμηλά, αλλά παραμένουν με αρνητικό πρόσημο, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος.

Ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 940 μονάδων, έχοντας σαν, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας τις 936,19 μονάδες (-0,71%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 17 εκατ.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι Lamda Development (+0,48%), Motor Oil (+0,49%), Fourlis (+0,35%) και ΔΕΗ (+0,29%).

Από τους τίτλους που υποχωρούν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Εθνική (-1,02%), Πειραιώς (-1,16%) ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,20%), Ελλάκτωρα (-2,24%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,33%).

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι, θεωρούμενοι, δεικτοβαρείς τίτλοι, κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος με οριακές μεταβολές, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, όσον αφορά το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα.

Σαφώς πιο υποτονική η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, θα χρειαστεί βελτίωση για να αυξηθεί ο αριθμός των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:01