search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Θηριωδία: Όχλος δολοφονεί γυναίκα με λιθοβολισμό και φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Σκληρό Video)

04.02.2020 17:22
Θηριωδία: Όχλος δολοφονεί γυναίκα με λιθοβολισμό και φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Σκληρό Video) - Media

 

Καμία θρησκεία δεν κάνει κάποιον κτήνος. Είναι η ερμηνεία που δίνουν κάποιοι σε αυτή τη θρησκεία και τυφλώνουν τα πλήθη. Στο Αφγανιστάν ζουν τον μεσαίωνα. Εξαγριωμένος όχλος έθαψε μέχρι τη μέση γυναίκα και στη συνέχεια τη δολοφόνησε με λιθοβολισμό. Οι δολοφόνοι φώναζαν όλοι τους «ο Θεός είναι μεγάλος» και στο όνομα αυτού του Θεού που ουδέποτε έχει μιλήσει για λιθοβολισμούς γυναικών, έκαναν την αποτρόπαια πράξη τους.

Το βίντεο έφτασε μέχρι τα χέρια του προέδρου της χώρας που αναγκάστηκε να κατονομάσει τους Ταλιμπάν και να πει πως η πράξη αυτή είναι θηριώδης. «Είμαι εντελώς συγκλονισμένος και λυπημένος, αφού παρακολούθησα ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο μια ομάδα Ταλιμπάν λιθοβολεί μια αθώα γυναίκα», είπε ο εκπρόσωπος του, Sediq Sediqqi και συνέχισε: «Η σκληρότητα και η φρικαλεότητα των Ταλιμπάν που δολοφονούν στο όνομα του Ισλάμ είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Η ανεξάρτητη επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθεί να εντοπίσει το πότε έγινε ο λιθοβολισμός. Η άμοιρη γυναίκα μέχρι να ξεψυχήσει ουρλιάζει και κλαίει και εκλιπαρεί να σταματήσουν, αλλά κανείς δεν την ακούει. Σηκώνουν την πέτρα και την χτυπάνε στο κεφάλι. Τα χέρια της δεν μπορούν να την προφυλάξουν αφού είναι μέσα στην τρύπα με την άμμο.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabililah Mujahid, αναγκάστηκε να πάρει θέση και δήλωσε πως το βίντεο είναι παλιό, από το 2015. Η γυναίκα ονομάζεται Rokhshana και είχε συλληφθεί στην επαρχία Ghor, από ομάδα ταλιμπάν με την κατηγορία της μοιχείας.

Αν και ο λιθοβολισμός είναι παράνομος σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας για τους ταλιμπάν θεωρείται νόμιμη τιμωρία σύμφωνα με τους ακραίους νόμους τους.

Δολοφονημένοι μοιχοί λιθοβολίθηκαν ή πυροβολήθηκαν όταν οι Ταλιμπάν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν από το 1996 μέχρι την εισβολή που διεξήγαγε η Αμερική το 2001.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54