search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:48
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης στην ΕΡΤ: «Δυο οι πυλώνες για το συνυποσχετικό με την ΟΥΕΦΑ» – Τι είπε για ποινές περί πολυϊδιοκτησίας και ανεξαρτητοποίηση διαιτητών

05.02.2020 20:15

 

«Η κρίση αυτή δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά και κρίσης αξιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται μια ριζική επανεκκίνηση που θα στηρίζεται σε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο κανόνων. Θα έχουμε ένα συνυποσχετικό που θα υπογράψει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμα: «Το συνυποσχετικό θα καταλαμβάνει δυο πυλώνες. Πρώτον, της τεχνικής βοήθειας από την ΟΥΕΦΑ. Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει ό,τι είναι αναγκαίο, ακόμα και κυρώσεις που θα περιλαμβάνουν αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, για το θέμα του αυτοδιοίκητου, ότι «η ΕΠΟ θα πρέπει να εισαγάγει στο καταστατικό της τις αλλαγές που προτείνει η ΟΥΕΦΑ».

Για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας, κι αναφορικά με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα μέσα στη μέρα στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση, τότε θα αφαιρούνται 5-10 β. Σε συμμόρφωση με την απόφαση θα πρέπει εντός εύλογου χρόνου να αναιρείται η πολυϊδιοκτησία. Αν δεν γίνει αυτό, θα επιβάλλονται και πάλι κυρώσεις. Όχι σε κάθε παιχνίδι, αλλά για τη διαιώνιση της συγκεκριμένης παράβασης. Δεν πρόκειται για αφαίρεση βαθμών ανά παιχνίδι. Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση, υπάρχει νέα ποινή. Είναι σαφές το πλαίσιο». Ο υπουργός Επικρατείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της διαιτησίας από την ΕΠΟ, σε έναν ξεχωριστό φορέα όπου θα υπάγονται όλοι οι διαιτητές.  

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο από την πλευρά του για παλινωδία στους χειρισμούς της κυβέρνησης: «Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εδώ και τρία χρόνια έχουν μια εποπτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να υπάρχει προσήλωση στην εφαρμογή των νόμων, κάτι που δεν έχει υπάρξει, όπως φάνηκε και με την τροπολογία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:46