Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρ.
2/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
½ κούπα γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)
1 κούπα ελιές σε ροδέλες (πράσινες ή μαύρες σκληρές)
2 1/3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
Λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε ελαφριά, σε άλλο μπολ, τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αραβοσιτέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι , τη ρίγανη και το θυμάρι αν το χρησιμοποιήσουμε.
Προσθέτουμε τις ελιές και το μίγμα του αλευριού με το μπέϊκιν.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια για μάφιν, όπου έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλή
Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα πριν το ψήσιμο, ½ φλιτζάνι φέτα σκληρή κομμένη σε χοντρά κομμάτια, αφαιρώντας το αλάτι από τη συνταγή.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.