23/11/2020 18:43:24

Όταν τα «θηρία» βγαίνουν από το νερό: Τι είναι και πώς γίνεται ο δεξαμενισμός ενός πλοίου (Video)

Όταν τα «θηρία» βγαίνουν από το νερό: Τι είναι και πώς γίνεται ο δεξαμενισμός ενός πλοίου (Video) - Media

 

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα τα πλοία βγαίνουν από τη θάλασσα για να περάσουν τους απαραίτητους ελέγχους και επισκευές.

Η διαδικασία αυτή ονομάζεται δεξαμενισμός, και λαμβάνει χώρα είτε σε μόνιμες, σταθερές δεξαμενές σε λιμάνια και ναυπηγεία, είτε σε πλωτές δεξαμενές. Το πλοίο οδηγείται από ρυμουλκά στο κατάλληλο σημείο, προσδένεται με τους κάβους του και στη συνέχεια αφαιρείται το νερό από τη δεξαμενή. Τότε το «θηρίο» αποκαλύπτεται σε όλο του το μέγεθος.

Στη συνέχεια πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες εργασίες: Καθαρισμός στα ύφαλα, έλεγχοι στα πηδάλια, το τιμόνι και τα υπόλοιπα συστήματα, εργασίες στους εσωτερικούς χώρους και, τέλος, εκ νέου βαφή κάτω από την ίσαλο γραμμή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδικασία δεξαμενισμού του Spirit of Tasmania 1, του πρώην «δικού μας» Superfast 4, που πλέον συνδέει την Αυστραλία με την Τασμανία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.