search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:57
MENU CLOSE

H Ρωσία παρουσίασε τον «εφιάλτη» των F-35 (Videos)

17.02.2020 13:41
H Ρωσία παρουσίασε τον «εφιάλτη» των F-35 (Videos) - Media
 
Eκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι αεροδιαστημικές δυνάμεις σχεδίαζαν να δημιουργήσουν μοίρες αποτελούμενες από Okhotnik στις δυτικές και νότιες στρατιωτικές περιφέρειες έως το 2024.
 
Το Sukhoi S-70 Okhotnik είναι ένα βαρύ μη επανδρωμένο αερόχημα μάχης το οποίο το Κρεμλίνο φιλοδοξεί να καταστήσει μια μέρα ένα πλήρη αντικαταστάτη για όλα τα είδη των μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων της τελευταίας γενιάς ρωσικών αεριωθούμενων αεροσκαφών, ανέφερε το Izvestia επικαλούμενο τον ρωσικό Στρατό.
 
Τα UAV με χαρακτηριστικά Stealth, τα οποία διαθέτουν σύνθετα υλικά στην επιφάνειά τους, έχουν σχεδιαστεί για να γλιστρήσουν κάτω από την μύτη των συστημάτων ραντάρ του εχθρού με οπλισμό μέχρι 2,8 τόνων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων cruise, των βόμβων ακριβείας και των όπλων αέρος – αέρος.
 
Μέχρι ο Ρώσος «κυνηγός» να καταστεί αυτόνομος, θα συνοδεύει τα ρωσικά μαχητικά στις αποστολές τους, δημιουργώντας ένα ανίκητο δίδυμο. ​«Στον πυρήνα του, το Okhotnik είναι ένα drone για ένα μεγάλο πόλεμο», εξήγησε ο Anton Lavrov, στρατιωτικός παρατηρητής που ειδικεύεται στα στρατιωτικά αεροσκάφη.
 

Σύμφωνα με τον αναλυτή, το S-70 σχεδιάστηκε ειδικά για να διασπάσει τα εχθρικά πυκνά δίκτυα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των πιο σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων και ακόμη και των εχθρικών μαχητικών. «Τα υπόλοιπα συστήματα που αναπτύσσονται επί του παρόντος από τις στρατιωτικές μας βιομηχανίες δεν είναι κατάλληλα για χρήση στη διάσπαση των αεροπορικών αμυνών και στις επιχειρήσεις εναντίον σοβαρών αντιπάλων», εξήγησε ο Lavrov.
 
Με άλλα λόγια, το Okhotnik μπορεί πραγματικά να δράσει ως πλήρης αντικαταστάτης για τα μαχητικά αεροσκάφη σε ορισμένες καταστάσεις, πιστεύει ο αναλυτής.
 

Το Πεντάγωνο είναι γνωστό ότι εργάζεται σε μια παρόμοια πρωτοβουλία. Νωρίτερα φέτος, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι τόσο η Lockheed Martin όσο και η Boeing προσπαθούσαν να ενσωματώσουν drones ως «βοηθούς» στα μαχητικά F-35 και F-15EX στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος «Skyborg».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα έχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο εργάζεται με το σχεδιασμό του ρομπότ LJ-1, με αυτό το drone να λέγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καμικάζι, φέροντας εκρηκτικές συσκευές.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:55