search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:07
MENU CLOSE

Λέσβος: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Μυτιλήνης… είδε αντί για κατοίκους, «αναρχικούς» και «αλληλέγγυους»!

28.02.2020 08:29

Ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο εξέδωσε η φοιτητική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο νησί μας, καταγγέλλοντας τους «γνωστούς άγνωστους, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και δήθεν αλληλέγγυους» για όσα συνέβησαν, υποστηρίζοντας πως από το προσφυγικό έχουν πληγεί οι εγγραφές φοιτητών στις σχολές της Λέσβου.

Προφανώς τα μέλη της θα επέλεξαν τη ζεστασιά των σπιτιών τους από το να βγουν κι αυτοί στους δρόμους και τα χωράφια και να δουν από κοντά τους χιλιάδες κατοίκους που αντιδρούσαν αποφασιστικά στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλειστό κέντρο έχοντας απέναντί τους τις ορδές των αφηνιασμένων ΜΑΤ που απεστάλησαν στο νησί. 

Η ανακοίνωση

«Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Μυτιλήνης καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου και κάνει έκκληση στην Κυβέρνηση και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα του νησιού μας.

Τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες μας θλίβουν ως ακαδημαϊκούς πολίτες και ως απλούς κατοίκους, γι’ αυτό το λόγο κάνουμε έκκληση στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να έρθουν μεταξύ τους σε συνεννόηση προκειμένου να λήξει το συντομότερο δυνατόν η κατάσταση που πλήγωσε ανεπανόρθωτα το νησί μας.

Είναι λυπηρό να είμαστε θεατές αυτών των σκηνών, αλλά μην αγνοούμε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για να μπορεί και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ορθοποδήσει, καθώς όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές έχουν επηρεάσει τις εγγραφές των φοιτητών στην σχολές της Λέσβου, γεγονός το οποίο έρχεται να προσθέσει άλλο ένα σοβαρότατο πρόβλημα για την επιβίωση του νησιού.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι γνωστοί- άγνωστοι αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και δήθεν αλληλέγγυοι που έλαμπαν δια της απουσίας τους πέντε χρόνια, αφού αντί να ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο, απασχολούνταν σε ΜΚΟ να έρχονται σήμερα και να μας απειλούν.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03