search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:15
MENU CLOSE

Ξηροδερμία: Πέντε σπιτικά προϊόντα για να την καταπολεμήσετε

06.03.2020 11:01
Ξηροδερμία: Πέντε σπιτικά προϊόντα για να την καταπολεμήσετε  - Media

 

Κουραστήκατε να έχετε φαγούρα στο κεφάλι σας και να κοιτάτε διαρκώς στους ώμους σας για τα σημάδια που αφήνει πίσω της η ξηροδερμία; Δοκιμάστε αυτούς τους… σπιτικούς τρόπους και θα δείτε μεγάλη βελτίωση.

Η ξηροδερμία στα μαλλιά χαρακτηρίζεται συνήθως από μεγάλες ή και πιο μικρές λευκές νιφάδες στο τριχωτό της κεφαλής και οφείλεται σε απώλεια της φυσικής υγρασίας από το δέρμα του κεφαλιού ή οποία μπορεί να προκύψει από την εφαρμογή μη επαγγελματικού σαμπουάν , από την κακή απομάκρυνση υπολειμμάτων από προϊόντα styling , από τον πολύ κρύο καιρό, από το σκληρό νερό και φυσικά από το άγχος, την μη ισορροπημένη διατροφή και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό!

Με τα παρακάτω προϊόντα που θα βρείτε εύκολα στο σπίτι σας, μπορείτε να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία με εντυπωσιακά αποτελέσματα:

Λάδι από καρύδα

Είναι από τα πιο γνωστά «κόλπα» αντιμετώπισης της ξηροδερμίας. Θα ενυδατώσει το δέρμα, θα περιορίσει τις ενοχλητικές νιφάδες και θα το προστατεύσει από την ξηρότητα

Ελαιόλαδο

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα! Περιέχει άφθονη βιταμίνη Ε και μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία θα σας βοηθήσουν πολύ. Δοκιμάστε να το θερμάνετε ελαφρά και να κάνετε απαλή εντριβή. Αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα και ξεβγάλετε τα μαλλιά σας.

Έλαιο από δέντρο τσαγιού (τεϊόδεντρο)

Έχει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και κάνει μια καταπληκτική αρχική θεραπεία για την ξηροδερμία της κεφαλής. Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε αυτό το έλαιο ως θεραπεία για την ξηροδερμία είναι ότι πρέπει πάντα να το αραιώνετε πριν από την εφαρμογή του στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Μηλόξυδο

Εφαρμόζοντας μηλόξυδο στο τριχωτό της κεφαλής σας θα βοηθήσετε στην εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής και θα περιορίσετε τον κνησμό (φαγούρα) και την ξηρότητα.

Και το μηλόξυδο πρέπει πάντα αν το αραιώνετε με νερό πριν από τη χρήση

Σησαμέλαιο

Κάνει παρόμοια δουλειά με τα προαναφερθέντα έλαια. Ενυδατώνει την επιδερμίδα και περιορίζει τις νιφάδες της ξηροδερμίας. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στο κεφάλι σας περίπου 10 λεπτά προτού λουστείτε.

Αν δείτε πως επιμένει καλύτερα να απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10